A NEKA diákjai 2017 elején költözhettek be a Balaton-parton elterülő 2,5 hektáron Nemzeti Kézilabda Akadémia szállás-és kiszolgáló épületeket magába foglaló komplexumba. A diákok, kollégák között Lakófaluként emlegetett létesítményegyüttes pár perc sétára található a sportcsarnoktól. Az emelt szintű fiú- és lány kollégium 180 férőhellyel rendelkezik, a gyerekek 2x2 fős szobákban laknak, melyek külön fürdőszobával és hűtővel felszereltek. 

A Lakófaluban kialakított 410 négyzetméteres rekreációs épület szintén fontos feladatot lát el, hiszen sportolóink komoly terhelést kapnak, így a regenerációnak is komoly szerepe van. Pezsgőfürdő, 10-12 fős finn szauna, infraszauna, 8 fős gőzkabin, jádeköves masszázságyak és egy speciális kialakítású ellenáramoltatású medence segíti a kikapcsolódást. 

A 717 négyzetméteren kialakított étteremben egyszerre 120 fő étkezése biztosított. A NEKA 140 diákja és a közel 50 fős stáb mellett az itt edzőtáborozó válogatottak kiszolgálása is megoldott. Szigorú táplálkozástudományi szempontok szerint kialakított, egészséges nyersanyagokból készült változatos menüsor készül minden nap. 

A Lakófalu legfiatalabb épülete, a konferencia és rehabilitációs épület 1000 négyzetméteren épült. A konferenciaterem – amely mobilfalakkal három külön, 25 fős helyiségre is osztható –, 200 fő befogadására alkalmas. A rehabilitációs teremben a legmodernebb sporttudományos eszközök szolgálják a prevenciót, rehabilitációt, míg a közösségi teremben a diákok szabadidős tevékenységét, kikapcsolódást szolgáló eszközök és játékok – pl. billiárd, csocsó – állnak rendelkezésre. 

Kattintson a képre a galéria megtekintéséhez: