01

A hajrában győzött a rutin

2020. szeptember 12, szombat 20:49 | Utánpótlás

Végig izgalmas mérkőzést játszott egymással az NB I-ben újoncként szereplő, a NEKA bázisára épülő Boglári Akadémia-SZISE a vendég Szombathelyi KKA együttesével, amely 31-29-re nyert Balatonbogláron. Ifj. Kiss Szilárd együttese ezúttal is hatalmas akarattal küzdött a rutinos játékosokkal felálló ellenféllel szemben.

K&H női kézilabda liga, 3. forduló

Boglári Akadémia-SZISE -Szombathelyi KKA 29-31 (15-17)

Balatonboglár, játékvezetők: Bócz, Wiedemann

Boglári Akadémia-SZISE: Magera N., Gercsó N, Kajdon B. 7, Takó V. 4, Koronczai P. 4 (2), Farkas J. 3, Faragó L. 2, Vámos M., Mlinkó Zs. 3, Monori O., Juhász G. 1, Kukucska V. 1, Kocsis B. 2, Woth V. 1, Vajer B. 1 – vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd

Szombathelyi KKA: Tomasevic K., Franka R., Pődör B. 2, Varga N., Horváth P. 2, Bandelier B. 4, Szendrei B., Mayer Sz. 2, Kozma A., Orbán A., Pődör R. 2, Wald K. 2, Gorilska L. 9, Agbaba M. 7, Csapó K., Virág N. 1 – vezetőedző: Marosán György

Hétméteresek: 2/2, illetve 5/4

Kiállítások: 14, illetve 8 perc

A hazai lányok lendületesen kezdték a találkozót, Gercsó Nóra védései tartást adtak a csapatnak, amelynek 17 esztendős játékosa, Mlinkó Zsófia nemcsak három gólnál járt a 10. percben, de bátran védekezett is, a rutinos Mayer Szabina kezéből például nemes egyszerűséggel kivette a labdát. A mieink elszántan igyekeztek megállítani a szombathelyi támadókat, támadásban pedig gyors, dinamikus játékot mutattunk. Egygólos szombathelyi vezetés után 6-4-re fordítottunk, jött is a vendég időkérés. A félidőig felváltva estek a gólok, egyik fél sem tudott elhúzni, és a szünetben 17-15-re vezettek a vendégek.

A folytatásban is bátran játszottak a boglári fiatalok, 20-21-nél Magera Noémi hétméterest hárított, 23-23-nál Takó Viki üres kapuba lőtt, majd Kajdon Blanka is betalált kétszer, ezzel a 46. percben 25-23-ra módosult az állás. A Szombathely fordítani tudott, majd 28-29-es vendégvezetésnél a frissen beállt Juhász Gréta nagyszerű átlövés góljával egyenlítettünk az 57. percben. Faragó Lucáék 29-29-nél hősiesen védekeztek, amikor két játékosunkat is kiállították a vendégek azonban négy emberrel szemben sem tudtak betalálni. A mérkőzés utolsó két gólját viszont a Szombathely szerezte, amely így megnyerte a találkozót 31-29-re.

Az eredmény alakulása: 6. perc: 3-1, 13. perc: 8-5, 17. perc: 9-9, 22. perc: 11-12, 27. perc: 13-14, 39. perc 21-22, 45. perc 25-23, 53. perc: 27-25, 57. perc 28-29

EDZŐI ÉRTÉKELÉSEK

ifj. Kiss Szilárd: „Jó mérkőzést játszottunk, sokat ütköztünk, dolgoztunk, gratulálok a Szombathelynek, amely rutinosabb, mint mi, ez a végén előjött. Bekerültünk a profi világba, ami még nem a mi világunk, de szépen küzdöttek a lányok, le a kalappal előttük.”

Marozsán György: „Három forduló után már látszik, hogy akik a bogláriakat biztos kiesőjelölteknek tartották, azoknak nincs igazuk, láttam az eddigi mérkőzéseket is és azt látom, hogy ez jó lesz a magyar kézilabdának. Gratulálok a boglári fiataloknak. Nem játszottunk jól, de úgy éreztem, hogy átszakadt egy gát nálunk, még hurcoltuk magunkban a Dunaújvárosi meccset, de most elhittük az utolsó percekben, hogy tudunk nyerni.”

Játékos szemmel:

Mlinkó Zsófia: „Úgy gondolom, méltó ellenfelei voltunk a Szombathelynek. Végig kiélezett volt a meccs, de az utolsó percekben sajnos előjött a rutintalanságunk és rosszkor hibáztunk. Nagyon sokat küzdöttünk, ezért büszke vagyok a csapatra, de egyben csalódott is, hogy végül nem sikerült pontot szerezni.”

Woth Viktória: „Az Érd meccs után ez a meccs már előrelépés volt. A végjátékban kijött a két csapat közötti rutin különbség. Viszont az pozitívum, hogy sokáig partiban tudtunk maradni egy sokkal tapasztaltabb, idősebb játékosokból álló csapat ellen. Az ilyen meccsekből tudunk tanulni, most már a következő fordulóra kell koncentrálni. Nikinek pedig jobbulást kívánunk, reméljük semmi komoly!”

fotó: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza