20

Diagnosztikai
központ

A Diagnosztikai Központ 2021. decemberben készült el, ami újabb mérföldkő volt, hiszen a NEKA Európában talán az egyedüli olyan utánpótlásképző központ, ahol minden képesség – köztük általános és funkcionális területek – fejlesztésére lehetőség és mód nyílik. Többek között az állóképesség, a gyorsasági, a maximális és a vertikális ugróerő, valamint a horizontális cselezés szempontjából is rendkívül fontos és hatalmas szerepet játszik. A fiatal sportolók teljesítményének maximalizálása gyakorlatilag megvalósul ebben a modern létesítményben. Az erőnléti edzések a kondicionáló teremben zajlanak.
A Diagnosztikai Központ nagymértékben megkönnyíti a NEKA-n dolgozó humánkineziológusok, gyógytornászok és erőnléti edzők munkáját. A humánkineziológusok és a gyógytornászok a módszertani központ által javasolt tesztrendszert minden évben négyszer mérik fel. A gyógytornászok a gerincstruktúrát, bizonyos tartáshibákat néznek, de vannak robbanékonyságot, erőt, irányváltási képességet elemző tesztek is. Ez az egész egy komplexebb rendszer. Az erőnléti csoport izometriás felméréseket is tudnak végezni.
A regenerációs szoba a legnagyobb újdonság, hiszen egy teljes csapatnak, edzés vagy mérkőzés után, gyakorlatilag 15-20 perc alatt tudják segíteni a regenerációs folyamatait.