14

Kiadványok

A NEKA-létesítmények bemutatása

A Nemzeti Kézilabda Akadémia képzési és versenyeztetési hátterét egy nemzetközi mércével mérve is kiemelkedő létesítménykomplexum adja. A közvetlenül a Balaton partján elhelyezkedő lakófaluban szállásépületek, saját konyhás étterem, rehabilitációs és konferenciaközpont, illetve rekreációs részleg található. A 3500 négyzetméter alapterületű NEKA Sportcsarnok néhány percnyi sétára innen, környezete pedig számos szabadtéri sportolásra ad lehetőséget.

Értékrend, tudatosság, filozófia – a NEKA több...

A NEKA nem csupán egy sportágfejlesztési akadémia, hanem bármely sportágra adaptálható komplex rendszer. Egyesíti a teljes ember nevelésére és az élsportolóra irányuló képzési modellt, az innovatív sporttudományos háttérrel, prevenciós, rehabilitációs és egészségügyi szolgáltatásokkal. Teszi mindezt egy minden igényt kielégítő infrastrukturális háttérrel, amely kiválóan értékesíthető – sportágon kívül – más szektorok irányába is.

NEKA, mint egészségügyi szolgáltató

A NEKA 2018 tavaszán elkészült rehabilitációs központjában minden feltétel adott az egyéni prevenciós, rehabilitációs és erőnléti edzések elvégzéséhez. A legmodernebb diagnosztikai és fejlesztő eszközök használatával a szakemberek rehabilitációs és preventív munkája eredményes, célorientált fejlesztést tesz lehetővé. Ez a NEKA növendékein túl immár elérhető más sportszervezetek, cégek tagjai számára is.