19

Sajtómegjelenések

Az első helyen zárta az alapszakaszt a NEKA fiú U18-as csapata, erről írt az utanpotlassport.hu oldal.

Egyedüli ifjúsági korú kézilabdázóként Keceli-Mészáros Renáta is bekerült a női juniorválogatott legutóbbi keretébe, ami nem csoda: a 17 éves játékos már az NB I-ben is bizonyít.

A győri születésű Krakovszki Bence és Krakovszki Zsolt a magyar kézilabdázás nagy tehetségei, az ikerpár tavaly tagja volt a junior-világbajnokságon ezüstérmes utánpótlás-válogatottnak, idén januárban pedig első felnőtt világversenyükön az Európa-bajnoki ötödik hellyel története legnagyobb sikerét elérő nemzeti csapatnak.

A Magyar Edzők Társaságának Mesterfogások sorozatában Bohus Beáta arról beszélt, hogyan érdemes kezelni a fiatal sportolók magánéleti problémáit.

Katona Lujzával készített interjút az Utanpotlassport.hu. A 15 esztendős akadémistánk már bemutatkozott az NB I-ben, s a NEKA U19-es együttesének legeredményesebb játékosa.

A Nemzeti Sport szakírói a 2023-as évet értékelték és Sótonyi Lászlót választották meg az év edzőjének a férfiaknál.

Harmadához ért az U18-as élvonalbeli fiú kézilabda-bajnokság alapszakasza; a NEKA az első 12 fordulóban megállíthatatlan volt.

Tanulmányértékű felkészítés vezetett a férfi junior-válogatott történetének legnagyobb sikeréhez, a 2023-as vb-ezüsthöz Sótonyi László szövetségi edző előadásai alapján.

A kézilabda NB I legeredményesebb utánpótláskorú játékosaként a NEKA-s Faragó Lea már 22 gólnál jár az új évadban.

Az NB I-et két győzelemmel kezdő NEKA 19 éves balszélsőjével, Molnár Robinnal beszélgettünk a Szegedi időszakról, visszatérésről, a felnőttválogatottban való bemutatkozásról és a rosszul sikerült ifjúsági vb-ről.

A HSA NEKA két játékosa, Palasics Kristóf és Sztraka Dániel is bekerült a Hét csapatába! A Telekom Veszprém ellen elért 29-29-es bravúr során 17 védés bemutató kapusunkat és hat gólt szerző irányítónkat is beválasztották az M4 Sport Kézilabda magazinjának szakértői a forduló legjobbjai közé. A műsor vendége volt a stúdióban Sótonyi László vezetőedző és Palasics Kristóf is.

Az NB I-es évad eddigi legnagyobb meglepetését szolgáltatva a javarészt utánpótláskorú játékosokból álló HSA NEKA hazai pályán döntetlent játszott a világ legjobb csapatai közé tartozó Telekom Veszprémmel.

A szezon meglepetése. Bravúrdöntetlen. Ilyen és ehhez hasonló jelzőket lehet emlegetni a Nemzeti Kézilabda Akadémia férfi NB I-es csapatának Telekom Veszprém ellen elért 29–29-es döntetlenjével kapcsolatban. A NEKA játékosai azonban szinte azóta sem hiszik el, mekkora bravúrt vittek véghez.

Óriási meglepetésre a Telekom Veszprém nem tudta legyőzni a hazai pályán játszó Nemzeti Kézilabda Akadémia csapatát (29–29) a férfi kézilabda NB I 19. fordulójának szombati játéknapján. Sótonyi László csapata remek játékot mutatott be, de az utolsó percekben nem tudott gólt szerezni, az egész mérkőzésen remekül védő válogatott kerettag kapus, Palasics Kristóf azonban öt másodperccel a találkozó vége előtt hárította Rasmus Lauge Schmidt lövését.

A HSA NEKA NB I-es csapatát erősítő ikerpár, Krakovszki Zsolt és Krakovszki Bence első mérkőzéseit játszotta a felnőttválogatott színeiben a múlt héten a Svájc elleni két Eb-selejtezőn; a fiatalok a kontinensviadalra való kijutás mellett az első góljaikat is megünnepelhették.

Pénteken sorozatban harmadik bajnokiját nyerte meg a remek formájának köszönhetően az NB I-es tabella hatodik helyére ugró HSA NEKA, amelynek a 19 éves jobbszélsőjét, Szilágyi Benjámint kérdeztük.

A 2022/23-as férfi NB I-es évadban a hatodik győzelmét szerezte meg a hétvégén a javarészt utánpótláskorú kézilabdázókból álló HSA NEKA, amely továbbra is a tabella középmezőnyében áll.

Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja A hónap utánpótlásedzője díj ünnepélyes átadásán forgatott a decemberi nyertes kézilabdatrénerrel, dr. Woth Péterrel.

A balatonboglári Nemzeti Kézilabda Akadémia NB I-es férficsapatában szereplő utánpótláskorú játékosok közül Kovács Tamás, Kathi Sándor és Temesvári Gábor is meghosszabbította a szerződését.

A NEKA U19-es leánycsapata tökéletes mérleggel, a tabella éllovasaként vonult téli szünetre a korosztályos élvonalbeli bajnokságban; a balatonbogláriak szezonjáról az együttes alapemberét, Faragó Leát kérdeztük.

Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője nyilatkozott a megújult rendszerben zajló akadémiai kiválasztóról, amely szerinte a korábbinál jobb és igazságosabb formát öltött.

Izgalmas napokat hagyott maga mögött a felnőtt női NB I-ben szereplő NEKA 18 éves kézilabdázója, Varga Emília: a balátlövő előbb a Békéscsaba elleni kilencgólos produkciójával beverekedte magát a forduló csapatába, majd a Győri ETO ellen is pályára lépett, hogy a körülbelül fél nappal a mérkőzés lefújása után már emeltszintű angol érettségi vizsgát írjon.

A HSA NEKA 18 éves átlövője, Kovács Tamás remekül mutatkozott be a felnőtt kézilabda NB I 5. fordulójában: a fiatal hat gólt szerzett a Balatonfüred elleni döntetlen során.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótláskorú játékosai – Papp Tamás, Szilágyi Benjámin és Krakovszki Bence – szerezték a legtöbb gólt a fiatalok közül a férfi felnőtt NB I őszi szezonjának első négy fordulójában.

A HSA NEKA férfi NB I-es csapatának két szélsőjével, Krakovszki Bencével és Krakovszki Zsolttal készített interjút az utanpotlassport.hu oldal. A boglári akadémia egyik legtehetségesebb testvérpárjáról videót is forgatott a stáb, amely hamarosan szintén adásba kerül.

Kötetlen hangulatú beszélgetés és érdekes témák a NEKA női NB I-es csapatáról, a jövőbeli feladatokról, célokról. A Bohus Bea, Siti Bea edzőpáros volt a Reggeli Start című műsor mai vendége.

Az M4 Sport televízió Jövünk című utánpótlás-magazinja által forgatott anyag nemrég került adásba Terjék Rolandról. A riport körüljárta a Montpellier-vel kötött szerződés részleteit, a kinti próbajátékról a játékos mellett Kopornyik Zsolt edző is nyilatkozott.

Sikeres szezont zárt a NEKA

2022. május 24.

Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője volt a vendége a SportTV Mai helyzet című műsorának. A beszélgetés a NEKA sikeres szezonjáról szólt, beleértve a férfi NB I-es csapat bentmaradását, illetve a női együttes élvonalba jutását, valamint az akadémián kialakított sporttudományos hátteret is.

Sótonyi László, a NEKA férfi NB I-es csapatának vezetőedzője volt ma a DigiSport televízió Reggeli Start című műsorának vendége. A beszélgetés során szóba került a magyar fiatalok megfelelő játéklehetőségének biztosítása, a bentmaradást eredményező profi háttér és a szakemberek, valamint a mentális felkészítő csapat segítő munkája.

Egerben biztosította be a feljutást a Nemzeti Kézilabda Akadémia utánpótláskorú játékosokkal felálló csapata a női NB I/B-ben. Az együttes vezetőedzőjét, Bohus Beát kérdezte az utanpotlassport.hu.

Élőben adott interjút az M4Sport televízió sporthíradójában Terjék Roland, akit a Montpellier csapatával kötött hároméves szerződés kapcsán kérdeztek. A NEKA növendéke Balatonboglárról jelentkezett be, és beszélt többek között a franciaországi próbajáték tapasztalatairól, eddigi pályafutásáról és az előtte álló komoly lehetőségről is

Az utanpotlassport.hu oldal is interjút készített Terjék Rolanddal a Montpellier-szerződéssel kapcsolatban.

A 35. percig meccsben volt, de utána is remekül tartotta magát a Nemzeti Kézilabda Akadémia csapata a bajnoki címvédő Pick Szeged ellen, végül csak ötgólos vereséget szenvedett.

A női NB I/B-s bajnokságot négy győzelemmel kezdő NEKA csapatának vezetőedzőjét, Bohus Beát szólaltatta meg az utanpotlassport.hu.

Kézilabda magazin 20. rész

2021. október 5.

Az M4 Sport kézilabda-magazinjában megmutatták a NEKA-Dabas NB I-es mérkőzés legszebb jeleneteit, a meccs végén pedig Sótonyi László vezetőedző is nyilatkozott.

Már a második fordulóban megszerezte első győzelmét a férfi NB I abszolút újonca, a fiatalokra építő Nemzeti Kézilabda Akadémia. Az Eger felett aratott győzelem után a vezetőedzővel, Sótonyi Lászlóval beszélgetett az Utánpótlássport.hu.

Kézilabda magazin 18. rész

2021. szeptember 20.

A NEKA-Eger férfi NB I-es meccsen készült összefoglaló és Sótonyi László vezetőedző értékelése is bekerült az M4 Sport hétfői kézilabda magazinjába. A stúdióban ülők pozitív véleményeket fogalmaztak meg a magyar fiatalokból álló boglári együttesről, amely – véleményük szerint – üde színfoltja lehet a K&H férfi kézilabda liga idei szezonjának.

Az M4 Sport televízió Múlt és jelen című műsorsorozatának legutóbbi vendége Hajdu János kézilabda mesteredző volt. A korábbi férfi és női szövetségi kapitány, aki jelenleg a NEKA női szakágvezetője és edzője, a korábbi sportsikerekről, olimpiákról, és a jelenlegi akadémiai munkáról beszélgetett Gulyás Lászlóval, de a remek hangulatú interjúban szóba került a család, a saját készítésű kuvaiti-magyar szótár és a balatonboglári élet is.

A női ifjúsági Európa-bajnok magyar válogatott szövetségi edzője - egyben akadémiánk edzője - és növendékünk, az Eb-győztes Varga Emília volt a Regeli Start című műsor vendége a DigiSport-on.

Sótonyi László vezetőedző nyilatkozott az utanpotlassport.hu oldalon a NEKA előtt álló első NB I-es szezonról, a célokról és a feladatokról.

Az Európa-bajnok női junior kézilabda-válogatott szövetségi edzője, egyben akadémiánk edzője, valamint a torna legértékesebb játékosának (MVP) választott NEKA-nevelésű Kajdon Blanka volt a DigiSport Regeli Start című műsorának vendége.

A kétszeres Európa-bajnok Faragó Lucával készített interjút a VAOL. hu. A NEKA-n négy évet töltő körmendi beállós, aki ősztől a Vasasban szerepel, beszélt az Eb-siker okairól, illetve a balatonboglári évekről is.

Sótonyi László, a NEKA NB I/B-s bajnokcsapatának vezetőedzője és Stranigg János játékos-erőnléti edző volt a vendége a Digisport Reggeli Start című műsorának. A beszélgetésben szó esett az akadémián zajló tudatos munkáról, a játékosok fejlődéséről és az élvonalbeli tervekről is.

Élvonalra érettek

2021. május 25.

A utanpotlassport.hu oldalon megjelent cikkben az NB I/B-ben élen álló NEKA férficsapatának vezetőedzőjét, Sótonyi Lászlót kérdezték az előttük álló feljutási esélyekről.

Az utanpotlassport.hu cikkében a felfüggesztett kézilabda utánpótlás bajnokságokkal kapcsolatos témát járták körbe. A cikkben megszólal Kopornyik Zsolt is, a NEKA férfi ifjúsági csapatának edzője, egyben a fiú serdülőválogatott szövetségi edzője.

Dr. Rácz Levente, a Testnevelési Egyetem Kineziológia tanszékének vezetője, a NEKA vezető erőnléti edzője volt a vendég az M2 televízió magazinműsorában. Az interjúban szó volt edző és sportoló közötti sikeres együttműködésről, az utánpótlásképzésről és az akadémián folyó munkáról is.

Nagy terjedelmű interjút közölt a civishir.hu Vámos Petrával, a DVSC irányítójával. A 20 éves tehetséges kézilabdázó a tőle megszokott intelligenciával és komolysággal beszélt pályafutásáról, a NEKA-n eltöltött évekről, családról, profizmusról, alázatról.

Esélyekről, tervekről, és a komoly terheléssel járó szezon nehézségeiről is beszéltek a SZISE-NEKA női NB I-es csapatának edzői, ifj. Kiss Szilárd és dr. Woth Péter a DIGISport Reggeli Start című műsorában.

InfoRádió 03.31.

2020. március 31.

Ifj. Kiss Szilárd a kialakult járványhelyzet adta körülmények között végezhető otthoni edzésmunkáról, a kapcsolattartásról és a motiváció fontosságáról beszélt, érintve a jövőt is.

Hajdú-Bihari Napló 2020.03.19

2020. március 19.

Az egészségügyi veszélyhelyzetben is folytatják az akadémistáink az edzést, otthoni körülmények között. A cikkben Széles Nándor szólal meg.

balasport.hu 2020.03.04

2020. március 8.

Beszámoló a NEKA szakmai napjáról Mocsai Lajos interjújával

sonline.hu 2020.03.04.

2020. március 8.

Beszámoló a NRKA szakmai napjáról

Képmás 2020.02.20

2020. február 20.

Beszélgetés Mocsai Tamással, a NEKA ügyvezetőjével a játékospályafutásáról, a privát életéről és az akadémiai munkájáról

Utanpotlassport.hu 2019.10.28.

2019. október 28.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia jó kapcsolatot ápol az NBI-es Budakalásszal, amely magyar fiatalokra épít és ad nekik lehetőséget. Több korábbi növendékünk játszik a klubban, többek mellett Simotics Mátyás, aki meg is szólal a csapatról szóló cikkben.

Utanpotlassport.hu 2019.10.16.

2019. október 16.

A Gyöngyös fiatal átlövője, Papp Bence, gyorsan beilleszkedett az NBI-es csapatba. Korábbi növendékünk tavaly végzett a NEKA-n, majd a PLER-ben töltött szezon után igazolt az élvonalba, ahol bizonyítja tehetségét.

Utanpotlassport.hu 2019.09.06.

2019. szeptember 6.

Sótonyi László beszél a NEKA fiú ifjúsági csapatának idei terveiről az utanpotlassport.hu cikkében.

Handballexpert 2019.08.26.

2019. augusztus 26.

A balatonboglári évekről is szó esik abban az interjúban, amelyet a handballexpert Vámos Petra és Míra édesanyjával készített.

Utanpotlassport.hu 2019.08.22.

2019. augusztus 22.

A férfi U19-es kézilabda-világbajnokság All Star csapatába beválasztott Kecskés Dánielről jelent meg cikk az utanpotlassport.hu oldalon. A NEKA kiváló jobbszélsője a válogatottról, az akadémián eddig töltött időszakáról és a terveiről is beszélt.

Utanpotlassport.hu 2019.07.29.

2019. július 29.

Szakemberünk, ifj Kiss Szilárd szövetségi edző értékelte az utanpotlassport.hu-nak az EYOF-on bronzérmet nyert leánycsapat teljesítményét. Az együttesben három NEKA-játékos szerepelt.

InFoRádió 2019.07.02.

2019. július 2.

Az InFoRádió „Hetes” elnevezésű kézilabda-magazinjának július 2-i adásában akadémiánk ügyvezetője, Mocsai Tamás, többek között az elmúlt idény kimagasló sikereiről és a várható további fejlesztésekről is beszélt.

Somogyi Hírlap 2019.06.25.

2019. június 25.

A sonline is írt nyári táborunkról.

Utanpotlassport.hu 2019.06.12.

2019. június 12.

A Nemzeti Kézilabda Akadémián tartott sajtónap kapcsán számolt be az utanpotlassport.hu a NEKA idei sikereiről és jövőbeni terveiről.

A Nemzeti Kézilabda Akadémián június 12-én megtartott sajtónapról írt cikkben a NEKA eddigi legsikeresebb szezonjáról és a kiváló infrastruktúráról is beszámolt az MTI. A cikk az nso.hu-n olvasható.

24.hu 2019.05.08.

2019. május 8.

Balatonbogláron járt a 24.hu két munkatársa. Az akadémián látottakról az alábbi riportban számoltak be.

Utanpotlassport.hu 2019.03.23.

2019. március 23.

A korosztályos sportban dolgozó fiatal sikeredzőkről készített körképében az utanpotlassport.hu munkatársa akadémiánk edzőjét, Kopornyik Zsoltot is bemutatta, mint a trénerek között még utánpótláskorúnak számító, de nagy jövő előtt álló szakembert.

Szabó András László, a NEKA Sporttudományos és egészségügyi csoportjának vezetője volt a DigiSport napindító műsora, a Reggeli Start vendége. Akadémiánk szakembere a magyar kézilabdázók erőnléti állapotának aktuális helyzetén kívül a helyes táplálkozás fontosságáról is beszélt.

Akadémiánk edzőjével, Bohus Beával készült interjút közölt az utanpotlassport.hu, amelyben a serdülő válogatott egyik mestereként beszél a legfiatalabbak kiválasztásáról és a korosztály problémáiról.

mkcse.hu 2019.02.23.

2019. február 23.

Parádésan mutatkozott be hazai közönség előtt a Mosonmagyaróvár NB I-es csapatához kölcsönbe adott NEKA-kapus Herczeg Lili. A sereghajtó Eger elleni találkozó utolsó negyedórája csak róla szólt – olvashatjuk a mérkőzésről szóló tudósításban az Eu-Fire Mosonmagyaróvár honlapján.

mkcse.hu 2019.02.22.

2019. február 22.

A NEKA kapusa, Herczeg Lili, aki kölcsönjátékosként Mosonmagyaróváron véd, NBI-es klubja honlapjának nyilatkozott az első benyomásairól, az elmúlt hetek sűrű programjáról és a rá váró feladatokról.

Jövünk!-magazin 2019.02.22.

2019. február 22.

Egykori akadémistánkról, Borzas Urosról forgatott portréfilmet az M4 Sporton látható Jövünk!-magazin stábja. A Tatabányához nemrégiben igazolt játékos beszélt sikeres bemutatkozásáról, a nyári junior világbajnokságról és a NEKA-n töltött évekről, amely pályafutása legfontosabb szakasza volt.

Utanpotlassport.hu 2019.02.18.

2019. február 18.

Négy csapatban is helyt kell állnia kapusunknak, Győri Kristófnak. A Mezőkövesdi KC NBI-es együttesében kölcsönjátékosként szereplő, a NEKA NBI/B-s kapuját is őrző játékos, a junior- és az ifjúsági válogatottban is rendszeresen pályára lép. Fiatal növendékünk az utanpotlassport.hu-nak adott interjújában nemcsak a négyszeres kihívásról, de az NBI-es tapasztalatairól és terveiről is beszél.

Akadémiánk ügyvezetője, Mocsai Tamás volt a DIGI Sport ma reggeli napindító műsorának, a Reggeli Startnak vendége. A szakember többek között arra az érdekes és sokak által firtatott kérdésre is válaszolt, hogy egykori növendékeink mikor mutatkoznak majd be a felnőtt válogatottakban is?

A női junior kézilabda-válogatott legutóbbi edzőmérkőzésén remeklő, hétfőn A hónap akadémistája címet elnyerő Vámos Petra későbbi élvonalbeli tervei ellenére most csakis a NEKA-ra koncentrál. Az utanpotlassport.hu-n megjelent mai interjúban irányító játékosunk többek között a nemzeti együttesnél szerzett tapasztalatairól is beszél.

Contrary to popular belief, Lorem Ipsum is not simply random text. It has roots in a piece of classical Latin literature from 45 BC, making it over 2000 years old. Richard McClintock, a Latin professor at Hampden-Sydney College in Virginia, looked up one of the more obscure Latin words, consectetur, from a Lorem Ipsum passage, and going through the cites of the word in classical literature, discovered the undoubtable source. Lorem Ipsum comes from sections 1.10.32 and 1.10.33 of "de Finibus Bonorum et Malorum" (The Extremes of Good and Evil) by Cicero, written in 45 BC. This book is a treatise on the theory of ethics, very popular during the Renaissance. The first line of Lorem Ip

A magyar férfi kézilabda-válogatott világbajnoki szereplésével kapcsolatban akadémiánk sporttudományos és szakmai főigazgatója, Prof. Dr.h.c. Mocsai Lajos véleményét is kikérte a DIGI Sport szerkesztősége.

A szakember a ma reggeli adásban többek között beszélt a NEKA eddigi eredményeiről és arra is világos választ adott, milyen reális elvárásokat lehet és kell is a balatonboglári utánpótlás-nevelő központtal szemben támasztani.

Somogyi Hírlap 2019.01.28.

2019. január 28.

Bogláron felsőfokon tanítják a taníthatót, a többi genetika

"A legszorongatóbb szituációkban a csapatkapitány Vámos Petra is igazi vezérként viselkedett." Így ír játékosunkról az utanpotlassport.hu a holnap sorra kerülő női U19-es Eb-döntő kapcsán.

borsonline.hu 2019.07.23.

1970. január 1.

A Bors cikkében a junior Európa-bajnok magyar válogatott kapusáról, Herczeg Liliről írnak. Idén végzett növendékünk csúcsformában védett a tornán.