06

„A konferencia nagyon fontos mérföldkő a fejlődésünk során”

2021. augusztus 31, kedd 09:19 | Tudományos háttér

Újabb rendkívül nívós eseményre kerül sor a NEKA életében, szeptember 15. és 17. között ugyanis a Testnevelési Egyetem, a Nemzeti Kézilabda Akadémiát működtető Magyar Kézilabda Utánpótlásért Alapítvány, valamint a Kézilabdaspecifikus Módszertani Központ közösen megrendezi a 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferenciát. A rendezvény keretein belül többek között workshop-okra, illetve tudományos előadásokra lehet számítani. A programok két helyszínen zajlanak majd: első nap Budapesten, 16-án és 17-én pedig Balatonbogláron. Az eseményről és annak sokoldalúságáról Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője nyilatkozott nekünk.

Mocsai Tamás: „A Testnevelési Egyetem eddig Budapesten rendezte meg ezt a konferenciát, idén viszont már a Balatonnál is lesznek programjai. Az eseménynek van egy tudományos része, amelyen belül az előadók absztraktokat adnak be, ezeket a Testnevelési Egyetemen bírálják el. De a konferencia magában foglal különféle kerekasztal beszélgetéseket is, melyekre neves szakembereket és sportolókat hívunk meg, akik különféle témakörökben nyilatkoznak és más-más sportágakból érkeztek. Rengeteg szakember érkezik az egyetemről, oktatók, előadók, másrészt olimpikonok, illetve szakvezetők, akik az utóbbi évtizedekben sikerre vitték sportcsapataikat.”

Mocsai Tamás néhány konkrét nevet is kiemelt a sportélet nagyjai közül, akik jelen lesznek a rendezvényen.

„Itt lesz Kemény Dénes, a magyar vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke és még sokan mások. Akik idejönnek, több oldalról, több szempontból tudnak egy adott dolgot megvilágítani, ami nagyon hasznos. Témáik az utánpótlásképzést, az egészséges életmódot, illetve az olimpiát is érintik. Meg vagyok győződve arról és hiszem, hogy a más sportágakban és a kézilabdában szerzett tapasztalatok nemcsak a mi sportágunkat, de a többit is előre vihetik. Ez a konferencia nagyon fontos mérföldkő a fejlődésünk során."

A rendezvény közös szervezése kapcsán ráadásul a NEKA és a Testnevelési Egyetem között rendkívül hatékony együttműködés alakult ki.

„Nagyon szoros köztünk a kapcsolat, a szakmai kiírások és a megvalósítás terén is együtt dolgozunk. Ezek folyamatos, intenzív egyeztetéseket igényelnek."

 

< vissza