06

„A lehetetlen nem létezik”

2021. augusztus 19, csütörtök 10:04 | Nemzetközi edzőközpont

A Gyulai Amazonok nevű futballklub két lánycsapata is a NEKA-t választotta idén az edzőtáborozásra. Az egyesületből 20 játékos utazott le Balatonboglárra, ahol érkezésük után szinte azonnal birtokba vették a focipályát. Molnár Ágnes technikai vezető és az U16-os korosztály edzője szerint a lányok most is, ahogy mindig, nagyon motiváltan és elszántan játszottak.

„Számunkra a lehetetlen nem létezik. A lányokat semmi sem befolyásolja, mindent végrehajtanak, amit kérünk tőlük. Mindig száz százalékosan akarnak teljesíteni az edzéseken és a mérkőzéseken. Kitartóak, bennük van a harcos szellem, ezt sugallja a nevünk: a Gyulai Amazonok is.”  

A klub játékosai országos és megyei bajnokságokon is versenyeznek, ez néha kemény kihívás elé állítja őket az edzések és az iskola mellett.

„Az edzések, a mérkőzések és az iskola együtt nagy megterhelést jelentenek a fiatalok számára. November közepe és eleje a kritikus időszak. Nálunk ugyebár ez az őszi szezon vége, az iskolában pedig a hajrá, a hajtás időszaka. Akkor látom, hogy fáradtabbak, túlterheltebbek a lányok, viszont nagyon jól kommunikálnak, szólnak, ha gond van. Ilyenkor csökkentjük az edzések számát, így tudjuk könnyebben átvészelni ezt az időszakot, de ez nem szokott két-három hétnél tovább tartani.”

Ágnes azt mondja, a nehezebb időszakok ellenére is nagyon megéri lányfocistákkal dolgozni.

„Én hétéves korom óta focizok, tizenkilencéves koromban meg edzőként kezdtem tevékenykedni. Azért szeretek lányokkal foglalkozni, mert sokkal kitartóbbak, elszántabbak és pontosabbak, mint a fiúk. Vidámságot látok rajtuk, azért fociznak, mert szeretik ezt a sportot és az itteni közösséget.”

 

< vissza