14

A strandkézilabdázók nálunk készülnek az Eb-re

2022. június 24, péntek 10:32 | Nemzetközi edzőközpont

A Nemzeti Kézilabda Akadémián készül a július 7. és 10. között Prágában megrendezendő utánpótlás Európa-bajnokságra a magyar férfi serdülő strandkézilabda-válogatott bő kerete is. Az edzőtábor alkalmával két NEKA-s növendékünk, Szabadi Milan Anthony és Hajzer Dávid Attila újra visszatért Balatonboglárra. Interjúnkban ők vallottak jelenlegi és jövőbeni céljaikról, álmaikról.

Szabadi Milan Anthony, a NEKA fiú U16-os csapatának balszélsője ugyan kissé kimerülten, de annál motiváltabban vág neki a mostani kihívásoknak:

„Furcsa, de nagyon jó érzés visszatérni a NEKA-ra, már az első edzésünk is megvolt. Fáradt vagyok, de a következő alkalomig minden erőmet összegyűjtöm. Tizenkét ember megy ki az Európa-bajnokságra, még egyelőre nem biztos, hogy én is köztük leszek-e, de nagyon remélem, és mindent megteszek majd ezért. Az a közösség, akikkel most itt vagyok, nagyon jó, szoros a kapcsolatom a többiekkel. Azt mondhatnám, hogy családias a hangulat. Az az álmom, hogy néhány év múlva majd egy teremválogatottban is benne lehessek, ezért szintén mindent meg fogok tenni. De természetesen a tanulmányaimat sem szeretném elhanyagolni, terveim közt szerepel a továbbtanulás. Még egyelőre nem tudom, hova mennék legszívesebben, de kiderül majd...”

Hajzer Dávid Attila U16-os balátlövőnek sincs sok ideje pihenni, de óriási megtiszteltetésnek érzi, hogy esélyt kapott az Eb-keretbe való bekerülésre:

„A tőlem telhető legjobbat akarom nyújtani és felkészülni az Európa-bajnokságra. Az edzőtábor keretében gyakoroljuk majd a taktikákat is, az első napunkon például kettő edzésünk van és egy videonézés, amelynek segítségével kielemezzük a támadást és a védekezést. Anthonynak és nekem is nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen jó közösségben lehetünk, igyekszünk megfelelni minden elvárásnak. A legnagyobb vágyam, hogy egyszer válogatott kézilabdázó lehessek, és minél magasabb szinten játsszak.”

< vissza