24

A TE-partnerség jegyében: rangos konferencia lesz Bogláron

2020. november 09, hétfő 15:35 | Tudományos háttér

A Testnevelési Egyetem immár negyedszer készül megrendezni májusban a Sport és Innováció nemzetközi konferenciát - ezúttal először a Nemzeti Kézilabda Akadémiával közösen -, amelynek nyitó napi programjai az egyetem campusán lesznek, a második és harmadik napon azonban a NEKA fogadja a résztvevőket Balatonbogláron.

Remek hírrel indul ez a hét, hiszen a világjárvány okozta szigorú korlátozások mellett is van egy ígéretes jövőbeni program, amely kapcsán képbe került a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A Testnevelési Egyetem ismét megrendezi a Sport és Innováció nemzetközi konferenciát, a tervek szerint 2021. május 19-21. között. A szakmai fórum hamar rangot vívott ki magának, hiszen a 2017-es indulás után tavaly, a harmadik ilyen eseményen már közel az 500 regisztrált résztvevő között számok rangos külföldi intézmény és szaktekintély is megtalálható volt, és mintegy 105 előadásra, workshopra vagy kerekasztal-beszélgetésre került sor. A 2019 őszén megrendezett konferencián a NEKA is részt vett; szakemberei és az ügyvezető előadását egyaránt nagy érdeklődés kísérte.

A következő, immár negyedik Sportinnón kiemelt hangsúlyt kap a sport életmód és életminőség javító szerepe, a primér prevenció, a teljesítménydiagnosztika, informatika/digitális technika és analitika szerepe a modern sportban. Ezeknek az előadásoknak és workshopoknak két napon át a NEKA létesítményei adnak otthont, köszönhetően a Testnevelési Egyetemmel kialakított partnerségnek és a sporttudományok iránti nyitottságnak.

Legutóbb közel 500 résztvevője volt a Testnevelési Egyetem a III. Sport és Innováció nemzetközi konferenciájának
< vissza