23

A Testnevelési Egyetem hallgatói hospitáltak a NEKA-n

2021. január 08, péntek 16:43 | Tudományos háttér

A Nemzeti Kézilabda Akadémia az általa alapított gazdasági társaság útján módszertani központ szerepet tölt be a kézilabda sportágban, melynek keretében hospitálási lehetőséget biztosít felsőoktatási intézményeknek. A Testnevelési Egyetem sportteljesítmény-elemző szakirányú továbbképzésének képzésvezetője, Tóth Kata egyetemi tanársegéd hat hallgatóval látogatott el a NEKA-ra.

„Több oka is volt annak, hogy a NEKA-t választottuk szakmai gyakorlatunk helyszínéül. Régóta sikeres az együttműködés a két intézmény között, az akadémián található meg a legkomplexebb infrastruktúra és komoly szakmai háttér a sportdiagnosztika területén. A harmadik oka pedig, hogy Langmár Gergellyel, a NEKA sporttudományos munkatársával mindketten a Humánkineziológusok Országos Szövetségének alapító tagjai vagyunk, és kitűnően tudtunk eddig is együtt dolgozni. Az egyetem keretein belül csak az elméleti hátteret tudjuk a hallgatóinknak biztosítani, így a látogatás rendkívül fontos és hasznos volt a gyakorlati ismeretek bővítése szempontjából. A személyes jelenlétre egyébként külön rektori engedélyt kértünk és kaptunk, a járvány miatt sajnos az előző látogatásunkat el kellett halasztani.

Nagy élmény volt ez a hallgatóknak, jó volt testközelből látni, hogyan működik egy nemzeti akadémián a sportolók teljesítményének mérése-értékelése. Reméljük, hogy a jövőben lesz még lehetőségünk hasonló együttműködésre és végzett hallgatóink szakmai továbbképzésére.”

< vissza