07

A végjáték döntött

2021. április 11, vasárnap 20:26 | Utánpótlás

Izgalmas mérkőzésen, remekül helyt állt a Boglári Akadémia-SZISE csapata, amely az MTK otthonában maradt alul 27-22-re a K&H női kézilabda liga vasárnapi játéknapján. Ifj. Kiss Szilárd együttese végig lendületes játékot mutatott be, nem adta fel egy pillanatra sem, és bár az 55. percben mindössze egygólos hátrányban volt, végül a hajrában kihasználta rutinját a hazai gárda és bebiztosította a sikert. Győzelmével az MTK feljött a tabella harmadik helyére, míg a mieink tartják 12. pozíciójukat.

K&H női kézilabda liga, 23. forduló

MTK Budapest - Boglári Akadémia-SZISE 27-22 (14-12)

Budapest, játékvezetők: Réti, Szedmák.

MTK BUDAPEST: Győri, Suba (kapusok), Bujdosó-Gerháth 2, Dakos 2, Juhász 2, Marincsák 5, Pál 7 (5), Pelczéder 2, Sallai, Sári, Szabados, Szekerczés 4, Szöllősi-Zácsik 3. Vezetőedző: Golovin Vlagyimir.

BOGLÁRI AKADÉMIA-SZISE: Gercsó, Magera, Szabó (kapusok), Bánhidi 1, Faragó, Farkas 3 (1), Juhász 1, Kajdon 8, Kocsis 1, Koronczai 2, Kukucska, Mérai 1, Mlinkó, Takó 4, Vámos 1, Woth. Vezetőedző: ifj. Kiss Szilárd.

Kiállítások: 8, ill. 8 perc.

Hétméteresek: 5/5, ill. 1/1.

A meccs első gólját az MTK szerezte, de Koronczai Petra és Kajdon Blanka betörésből, majd Koronczai átlövésből is eredményes volt, így 3-1-re vezettünk. A folytatásban egyenlítettek a hazaiak és felváltva vezettek egy-egy góllal a csapatok. A Boglári Akadémia-SZISE játékosai bátran kézilabdáztak és többször is jól állították meg a kék-fehérek támadásait. Mérai Maja ejtése és Juhász Gréta remek átlövés találata révén a 19. percben 9-9 volt az állás, majd Juhász nagyszerű bejátszása után Kocsi Bettina a vezetést is megszerezte. A félidő hajrája az MTK-nak sikerült jobban, így kétgólos előnnyel zárta az eső harminc percet.

A szünet után három hazai góllal kezdődött a félidő, Szöllősi Zácsik Szandra megszerezte első találatát, így 17-12-es előnyt szerzett az MTK. Kajdon Blanka vezérletével a boglári lányok igyekeztek lépést tartani ellenfelükkel a feszült hangulatú találkozón, ahol Bánhidi hát mögötti passzát Takó Viktória váltotta gólra. A 21-16-nál kialakult ötgólos hátrányt szép lassan ledolgozták ifj. Kiss Szilárd játékosai, és a meccs 55. percében mindössze egy góllal vezettek a fővárosiak. (23-22) A végjátékban sajnos már nem tudtunk megújulni és a mérkőzés utolsó négy találatát az MTK szerezte, amely végül elsősorban rutinjának köszönhetően 27-22-es sikert aratott a Boglári Akadémia-SZISE ellen. A meccs legeredményesebb játékosa a nyolc gólt szerző Kajdon Blanka volt. 

 

< vissza