07

Akadémistáink nyári tervei

2022. június 15, szerda 13:06 | Utánpótlás

Itt a várva várt szünidő, amely pár hétre kiszakíthatja a NEKA-s növendékeket a mindennapos hajtásból. Vannak, akik a családjukra és az otthoni barátaikra szeretnék fordítani az idejüket, másoknak azonban továbbra is a sport fogja meghatározni az időbeosztásukat. Terveikről és elfoglaltságaikról maguk a gyerekek számoltak be honlapunknak.

Az U16-os csapat jobbszélsője, Rotter Zsolt a nyaralást és a bulizást várja leginkább: 

„Élvezem majd az otthonlétet, kihasználom, hogy huzamosabb időt tölthetek Győrben az ottani barátaimmal és a családommal. Jellemzően belföldre szoktunk menni nyaralni, ezt lehet, hogy most is megtesszük, Gyulát és a Balatont nagyon szeretjük. De bulizni is tervezünk majd a barátokkal.”

Nagy Laura, a női NB I/B-s csapat átlövője nyáron is beilleszti napjaiba az edzéseket: 

„Én már nagyon várom, hogy túl legyünk a szóbelin. Szeretném kipihenni a kézilabda és a tanulás miatti fáradtságot. Még nem tudom, hogy mit tervezek a nyárra, de az edzést nem kellene abbahagyni, azt biztosan csinálom majd.”

De Uhrin Lili, a NEKA női NB I/B-s csapatának irányítója sem fog unatkozni, ő ugyanis két nagyszabású sporteseményen is részt vesz:

„Szeretném, ha már vége lenne az érettséginek, egyelőre még előttünk van a szóbeli, illetve testnevelésből az emelt szintű vizsga. Amint befejeződik a tanulás és a szezon, nekem ott lesz a strandkézilabda-válogatott. Lesz egy világbajnokság Görögországban és egy Eb-selejtező, júliusban. Az én nyaramat ez fogja kitölteni. Augusztusban pedig újra elkezdődik a NEKA-n az élet, nem igazán lesznek szabad perceim.”

A csapat másik irányítója, Csíkos Luca is nagy megmérettetésekre készül a nyáron:

„Az ifjúsági válogatottal elutazom a világbajnokságra, emiatt nagyon komoly felkészülés áll előttünk. Izgatott vagyok, már várom, hogy együtt dolgozhassunk a csapattal úgy, ahogy tavaly az Európa-bajnokság esetében. Ha ennek mind vége, újra a NEKA-n folytatjuk az edzéseket és készülünk az augusztus végén megrendezésre kerülő NEKA Kupára. Ezek mellett azonban a családommal és a barátaimmal is töltök majd időt, év közben sajnos erre kevés lehetőség van. Egy programot már leszerveztünk a nyárra, öt napra Olaszországba utazunk, amit nagyon várok.”

Terjék Roland, a férfi ifjúsági I. osztály jobbszélsője, aki nemrég a francia Montpellier-hez igazolt, szintén sűrű időszak elé néz:

„A nyári tervek között szerepel egy Európa-bajnokság, erre ki kellene jutni, és emellett még júniusban van egy külföldi kitérőm. Utána, amikor tudok, a családdal szeretnék lenni. Az otthon, Salgótarjánban töltött időm alatt megpróbálom maximalizálni a barátaimmal való találkozók számát, de elsősorban a pihenésé lesz a főszerep.”

A férfi ifjúsági I. osztály átlövője, Kovács Tamás szintén megpróbál majd minél több időt tölteni a szeretteivel:

„Én is szeretnék bekerülni az Európa-bajnokság utazókeretébe. Nem sok időm lesz a nyáron, körülbelül két-három hét, akkor viszont megpróbálok a barátokkal és a családdal lenni.”

Radvánszki Attila az előző években Horvátországba utazott pihenni, ezt a vágyát idén szintén szeretné megvalósítani:

„A terveim között nekem is az Európa-bajnokság szerepel, a nyaralás pedig már tervezés alatt van” – számolt be a férfi ifjúsági I. osztály kapusa.

 

< vissza