14

Az akadémisták a legfontosabbak

2024. június 18, kedd 14:33 | Rehabilitáció

Napi kapcsolatban vannak az akadémistákkal a NEKA gyógytornászai, s nemcsak a sérüléseiket, hanem a mindennapi problémáikat is ismerik. Számukra ők a legfontosabbak, s mindent megtesznek azért, hogy megőrizzék a játékosok egészségét.

– Sajnos ebben a szezonban is sok dolga volt a gyógytornászainknak, ráadásul voltak olyan sérültjeink, akiknek orvosi beavatkozásra volt szükségük – fogalmazott Békési-Szalay Bernadett vezető gyógytornász. – Leginkább az alsó végtagi sérülések domináltak, de mint minden sportban, a kötőszöveti problémákból is akadt bőven.

– Mennyire éltek az akadémisták a megelőzés adta lehetőséggel?

– Szerencsére éltek vele! Általában a legfiatalabb és a legidősebb csapatoknál szokott lenni egy átmeneti időszak, az újonnan érkező játékosoknak ugyanis még meg kell szokniuk az itteni rendszert, de utána már lelkes látogatói a rehabilitációs épületnek. Szerencsére kialakul egy olyan bizalmi kapcsolat, ami miatt egész évben, még a kisebb problémáikkal is, megkeresnek minket, így időben tudunk reagálni és megelőzni az esetleges nagyobb bajt.

– Milyen volt az összhang az edzőkkel?

– Szerencsére nagyon jó. Kisebb szakmai súrlódások ugyan mindig vannak, de nem volt olyan, amit ne tudtunk volna megbeszélni.

– Mennyire vettetek részt a játékosok, csapatok mindennapjaiban?

– A játékosokkal napi kapcsolatban voltunk/vagyunk. Nem csak a sérüléseikről tudunk, hanem a mindennapi problémáikról is. Egy ilyen jellegű gyógytornász–játékos viszonyban, ahol heti három-öt alkalommal találkozunk, szinte mindent tudunk egymásról, s ebből adódóan barátságok alakultak ki. Nekünk az akadémisták a legfontosabbak, ezért az edzőkkel, így az erőnléti edzőkkel is, egy csapatban dolgoztunk. Hiszen elengedhetetlen a kommunikáció és fontos, hogy a játékosok érezzék, értük vagyunk és minden az ő érdekükben történik.

Itt szeretném megragadni az alkalmat, hogy megköszönjem minden gyógytornászkolléga munkáját. Mindegyikük százhúsz százalékon teljesített és a tudása legjavát nyújtotta. Kiváltképpen szeretném megköszönni a távozóknak: Szilágyi Zsanettnak és Lampert Bálintnak, hogy mindent megtettek a játékosokért. Van, aki több éven keresztül, van, aki csak egy esztendőn át, de mindent megtett azért, hogy egészségesek legyenek a kézilabdázóink.

Békési-Szalay Bernadett és Békési Ádám is búcsúzik

Az idény végén távozik Békési-Szalay Bernadett és Békési Ádám, ők nemcsak gyógytornászai voltak a sportolóknak, hanem barátjuk és sokszor lelki támaszuk is. Sok sikert kívánunk a további pályafutásukhoz.

Békési-Szalay Bernadett: – Nagyon vegyes érzésekkel távozunk, hiszen nagyon sok szép emlék köt minket a NEKA-hoz, de meg kellett hoznunk ezt a döntést. Az elmúlt öt évben rengeteg mindenen átmentünk. Rengeteget fejlődtünk szakmailag, nagyon sok vicces sztori, szituáció született itt, de ami a legfontosabb, nagyon sok barátság alakult ki. Ti Játékosok a mindennapjaink részét képezétek és nagyon furcsa lesz, hogy nem fogunk napi szinten találkozni. Hiányozni fognak (természetesen a komoly munka mellett), a beszélgetések („pletyi-time-ok”), az ablakon menekülések egy kezelés elől, a mindennapi faviccek, az aranyköpéseitek, amiken annyit nevettünk, fordított napok utáni izomláz, vagy csak az, hogy a napunk fénypontjai voltatok! ?

Köszönjük, hogy megosztottátok velünk a jó és rossz pillanataitokat, és reméljük, mindig tudjátok, hol találtok és számíthattok Ránk! (Ha most már nem is kezelésre, de egy kávé-sütire mindig.) Nagyon büszkék vagyunk Rátok és örülünk, hogy a pályafutásotok egy pici részében mi is benne lehettünk!

< vissza