07

Bajnoki érmekért csatáznak a fiúk

2022. június 10, péntek 21:41 | Utánpótlás

Hétvégén Szigetszentmiklóson rendezik az országos férfi serdülő és ifjúsági négyes döntőt, melyben a NEKA mindkét korosztályban képviselteti magát. A bajnokságok nyugati és keleti csoportjából a legjobb két-két csapat kvalifikált magát a Final Fourba, ahol az első napon az elődöntőket rendezik, míg másnap már az érmekét csatáznak a fiúk. A NEKA serdülő együttese a Pick Szeged ellen játszik 11 órától, az ifik 15 órától lépnek pályára a döntőbe jutásért a PLER ellen. Valamennyi találkozóról élő közvetítés látható majd a rendező SZKSK youtube-csatornáján. Szurkoljunk minél többen a boglári fiúknak a helyszínen!

Az elmúlt két évben végeredmény nélkül zárultak az utánpótlás bajnokságok a Covid-járvány miatt, így különösen nagy a várakozás az országos döntők előtt. Játékosaink már várják a mérkőzéseket, hiszen az egész évben elvégzett munkáról visszajelzést adhat a legjobbakkal való megmérettetés.

A serdülők legutóbbi, 2019-es négyes döntőjében a NEKA mindössze egyetlen góllal maradt alul a Telekom Veszprém elleni fináléban, így ezüstéremmel zárt. A csapatot akkor Kopornyik Zsolt irányította, aki ezúttal az ifjúsági együttes edzőjeként szerepel a tornán. A serdülők Lehőcz Zoltán vezetésével megnyerték az alapszakaszt, szombaton 11 órától pedig a Pick Szeged ellen igyekeznek győzni és döntőbe jutni.

Az ifik mezőnyében 15 órától a NEKA-PLER, míg 17 órától az AEU Győr - FTC elődöntőket rendezik meg. A Nemzeti Kézilabda Akadémia címvédőként lép pályára, hiszen 2019-ben a Telekom Veszprémet legyőzve lettek bajnokok.

Két héttel ezelőtt a lányok szinte hazai pályán érezhették magukat, mert a NEKA szurkolói nagyszerű hangulatot teremtettek a csarnokban, bízunk abban, hogy nem lesz ez másként ezúttal sem.    

Szombati mérkőzések időpontjai:

11:00   NEKA -Pick Szeged  (serdülő elődöntő) ÉLŐ

13:00    FTC - Csurgói KK  (serdülő elődöntő) ÉLŐ

15:00  PLER- Bp. - NEKA  (ifjúsági elődöntő) ÉLŐ

17:00  AEU Győr - FTC  (ifjúsági elődöntő) ÉLŐ

< vissza