27

Békési felmérések

2019. október 04, péntek 19:30 | Felmérések

Újabb csapat, ezúttal az NB I/B-ben szereplő Optimum Solar-Békési FKC férfiegyüttese járt Balatonbogláron, ahol a játékosok a NEKA szakembereinek segítségével sportdiagnosztikai méréseken vettek részt.

A sportolók állását és járását analizáló gép, valamint az InBody mérés mellett tesztelték a bokamobilitást, a törzserőt, a vertikális felugrást, a combhajlítóizom-erőt, emellett állóképességi és futógyorsaság-mérés is szerepelt a programban, amellyel komplex kép kapható az adott kézilabdázóról.

Ahogy arról dr. Kersch Ferenc, a NEKA sportigazgatója beszámolt, tavaly augusztus óta több kézilabdaklubot is megkerestek, s felajánlották nekik a sportdiagnosztikai mérések lehetőségét. Örömteli, hogy többen is igényelték ezt a szolgáltatást.

„Az évek óta jól működő partnerprogram – amelyben hét partneregyesülettel működünk együtt és biztosítunk számukra szakmai programot – új szakaszába érkezett 2018 augusztusában. A sportdiagnosztikai felméréseket olyan neves csapatok vették igénybe, mint a Győri Audi ETO KC, az FTC Rail-Cargo Hungaria, a DVSC SCHAEFFLER női, valamint a Grundfos Tatabánya vagy az FTC HungaroControl férfiegyüttese. Ezek a klubok a felmérések mellett edzőtáboruk helyszínéül is Balatonboglárt választották. A felméréseket szakembereink kiértékelik, és fejlesztési tervet készítenek az esetlegesen gyengébb területek javítása céljából.

A klubvezetőkkel, vezetőedzőkkel beszélve túlzás nélkül állíthatom, kivétel nélkül valamennyiük várakozását felülmúlták nemcsak a felmérések, de a létesítmények is. Így valóban ideális körülmények között készülhettek a csapatok. Az olimpia miatt még nincs kialakult nyári program, de sokan jelezték, hogy jövőre is visszatérnének az akadémiára. Kifejezetten sikeres tehát ez a kezdeményezés” – mondta el dr. Kersch Ferenc.

< vissza