14

Bozsodi Eszter és Csányi Péter október legjobbjai

2023. november 20, hétfő 11:27 | Utánpótlás

Az októberi sport és tanulmányi teljesítmények alapján a Nemzeti Kézilabda Akadémia szakemberei Bozsodi Esztert és Csányi Pétert választották meg a Hónap akadémistájának. A két tehetséges fiatal szombaton az NB I-es mérkőzések szünetében vehették át az elismeréssel járó sportszervásárlási utalványt.

Edzői értékelések:

Bozsodi Eszter: Az utánpótlás-válogatott irányító a szezon előtt került a NEKA-hoz, s azóta az U17-es csapat meghatározó játékosa, mérkőzéseket képes eldönteni. Az U19-eseknél edz, s ott is szerepet vállal, sőt az NB II-es együttesben is szóhoz jut. Az edzői, Siti Beáta és Zsadányi Sándor szerint szép jövő előtt áll, hiszen nagy munkabírású, alázatos és szorgalmas. Jól alkalmazkodik a fizikai adottságaihoz, hiszen kiválóan használja a sebességét, gyorsan hoz döntéseket a pályán. A tehetségét bizonyítja, hogy már ilyen fiatalon tudatosan építi fel magát, s rendkívül fogékony az edzői instrukciókra.

Csányi Péter: Az elmúlt időszakban a teljesítménye folyamatosan javult, ez megmutatkozott a statisztikában is, de emellett kapott szerepet a felnőtt csapatban - igaz edzésen - de a nagyok között is jól teljesített, kihasználta az alkatát, okosan védett. Ez nem csoda, mert jelenleg a fiú 2-es csapat legjobb tanulója, átlaga mellett, sikeres angol nyelvvizsga tulajdonosa is már. Edzője, Kopornyik Zsolt szerint az iskolában példásan tanul, van elképzelése a jövővel kapcsolatban és mindent meg is tesz érte, hogy egyszer a Bundesligában védjen. Építi magát a pályán kívül -belül.

Galéria

< vissza