20

Bravúros győzelem nagy hittel és akarattal

2021. április 02, péntek 18:13 | Utánpótlás

Fantasztikus sikert aratott a Boglári Akadémia-SZISE a női NB I-es kézilabda-bajnokságban, ahol hazai pályán 28-26-ra legyőzte a Dunaújvárosi KKA együttesét. A boglári fiatalok az első perctől kezdve motiváltan játszottak és a döntetlenre végződő első félidő után akkor sem torpantak meg, amikor a vendégek négy góllal vezettek. Ifj. Kiss Szilárd csapata egy 7-0-s sorozattal fordított és az izgalmas meccs végjátékában hatalmas hittel és akarattal bebiztosította a győzelmet. A fontos két pontnak köszönhetően megelőztük a tabellán a kieső helyen álló csapatokat.

K&H női kézilabda liga, 17. forduló:

Boglári Akadémia-SZISE - Dunaújvárosi KKA 28-26 (15-15)

Balatonboglár, játékvezetők: Nagy, Túróczy.

Boglári Akadémia -SZISE: Gercsó N., Magera N. (kapusok), Bánhidi B. 1, Faragó L. 2, Farkas J. 8 (3), Juhász G. 1, Kajdon B. 4, Kocsis B., Koronczai P., Kukucska V. 3, Mérai M. 1, Mlinkó Zs., Monori O. 3, Takó V. 4, Vámos M., Woth V. 1. Edző: Ifj. Kiss Szilárd.

Dunaújváros: Babovic 3, Hlogyik, Wéninger (kapusok), Barján 2, Bulath 5 (4), Dabevska, Ferenczy 2, Fodor, Horváth 2, Kazai 5, Krupják-Molnár, Mihály 2, Nick 3, Román 1, Schatzl Nat., Szalai 1. Edző: Vágó Attila.

Kiállítások: 8, ill. 6 perc.

Hétméteresek: 4/3, ill. 5/4.

Már a mérkőzés elején is látszott, hogy a Boglári Akadémia-SZISE csapata a legutóbbi fordulóban elszenvedett szombathelyi vereséget követően elszántan lépett pályára és Faragó Luca, Kajdon Blanka, Farkas Johanna, valamint Woth Viktória góljával öt perc alatt 4-1-es előnyt szerzett. A mieink bátran támadtak és jól védekeztek, a nagyszerűen védő Magera Noémi bravúrjai pedig tartást adtak a csapatnak és önbizalmat a játékosoknak. Szinte végig vezettünk, de a szünetben 15-15-ös döntetlent mutatott az eredményjelző, és a játék képe alapján pedig mindenki bizakodott a jó folytatásban.

Szünet után az első gólt mi szereztük, és bár Magera hetest is védett, a rutinos játékosokkal felálló Dunaújváros emberelőnyben, többek között két üres kapus góllal 21-17-re elhúzott a 41. percben. A NEKA bázisára épülő Boglári Akadémia-SZISE játékosai elszántan támadtak tovább, és nemcsak ledolgozták hátrányukat, de Farkas Johanna vezérletével hat perc alatt egy 7-0-s sorozatot produkálva már 24-21-re vezettek az 50. percben. A Dunaújváros játékosain látszott a fáradtság, hiszen tíz nap alatt ez volt a negyedik mérkőzése Vágó Attila együttesének, így a hajrában már nem tudtak megújulni a vendégek. A mieink minden labdára rávetődtek, harcosan védekeztek, Takó Viktória többször is indulásból talált be, és mindenki szívvel lélekkel harcolt a pályán, ennek köszönhetően nagyon fontos két ponttal és egy nagyszerű győzelemmel zártuk a mérkőzést.

Eredmény alakulása: 5. perc 4-1, 13. perc 6-7, 20. perc 12-10, 27. perc 15-14, 31. perc 16-15, 43. perc 17-21, 50. perc 24-21, 56. perc 25-24

Edzői értékelések:

Vágó Attila (DKKA): Az elmúlt napok zsúfolt programja miatt néhány játékos teljesen kifacsart állapotban volt, többek között ez is befolyásoló tényező volt.A belső posztokon amúgy is kevesen vagyunk, Ferenczy sérülésével a kevés rotálási lehetőség is elveszett. De nem is a futómennyiséggel volt gond, inkább a támadások befejezésével, nem véletlenül ül itt a bogláriak kapusa. A döntésekben, az utolsó passzokban hibáztunk, ez nem volt véletlen. nem tudom hibáztatni a csapatomat, az utóbbi időben nagyon sokat dolgoztunk, és ezen a meccsen is megtettünk mindent, egy kicsi extra hiányzott ma, például hogy a kispadról beszálló cserejátékosok egy kis terhet levegyenek az alapemberek válláról.

ifj: Kiss Szilárd (Boglári Akadémia-SZISE): Hatvan percig nagy hittel játszottunk, ma megszolgáltuk ezt a győzelmet, sokan leírtak minket, de most bebizonyosodott, hogy soha nincs későn, és én egész héten hittem a csapatban, ezt a lányok is érezték, bár kemény hetünk volt. Úgy gondolom, a gyerekek most jöttek rá, mi az óriási a különbség aközött, hogy csak akarok és hogy meg akarom csinálni. Ők ma nyerni akartak, így léptek pályára, nem ismertek mást, ezt éreztem rajtuk az elejétől a végéig. Köszönöm nekik, nagy küzdés volt, ennek nagyon örülök és büszke vagyok a lányokra.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza