01

Bravúros NEKA-győzelmek a veszprémi rangadókon

2021. november 25, csütörtök 22:59 | Utánpótlás

Igazi presztízsmérkőzést játszott egymással a Veszprémi KKFT és a NEKA a férfi ifjúsági, illetve serdülőbajnokságban, a boglári fiúk alaposan kitettek magukért és nagyszerű teljesítményt nyújtva, rengeteg munkát belefektetve ezekbe a sikerekbe, mindkét találkozót megnyerték. Kopornyik Zsolt ifi csapata nagyszerű végjátékot produkálva 32-29-re verte a listavezető veszprémieket, ezzel hármas holtversenyben a tabella élén áll. A Lehőcz Zoltán által irányított serdülő együttes 32-27-re győzött az eddig veretlen rivális otthonában, és tíz forduló után 20 ponttal vezeti a pontvadászatot.

Ifjúsági I. osztály-Nyugat – 10. forduló

Veszprémi KKFT – Nemzeti Kézilabda Akadémia 29–32 (13–16)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 30 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Veszprémi KKFT: Fegyveres M., Kaiser B. 1, Vanyek Sz. (kapusok) – Preszter Á. 5, Csizmazia M. 4, Hevér L. 4 (2), András–Dóra Cs. 3, Fercsik D. 3, Szatmári B. 3, Farkas B. 2, Koszorus B. S. 2, Farkas M. 1 (1), Majczán D. 1, Csizmadia L., Rubos N., Szatmári S. – vezetőedző: Kovács István

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Radvánszki A., Takács Á. (kapusok) – Kun D. 8, Kecskés L. 5, Kathi S. 4, Kovács T. 3, Bali B. 2, Buri A. 2, Jajic D. 2, Janowszky B. 2, Tisza L. 2, Tokodi D. 2, Bodócs M., Csengeri H., Kosztoványi A., Szabó Á. – vezetőedző: Kopornyik Zsolt

Az eredmény alakulása: 4.p.: 1–4; 6.p.: 4–4; 11.p.: 8–8; 20.p.: 12–11; 26.p.: 12–15; 36.p.: 21–16; 39.p.: 23–20; 46.p.: 25–24; 51.p.: 25–27; 58.p.: 29–30

Hétméteresek: 6/3, illetve –

Kiállítások: 4 perc, illetve 18 perc

MESTERMÉRLEG

Kopornyik Zsolt: Nagyon komoly mérkőzést játszottunk az eddigi listavezető otthonában. A védekezésünk stabilizálása után a kiváló kapusteljesítménynek köszönhetően a csapat olyan erőt demonstrált a pályán, melynek köszönhetően előbb visszavettük, majd megtartottuk előnyünket. Külön öröm számomra a végjáték megnyerése, mellyel már többször vívódtunk a szezon során. Az elmúlt időben sokat dolgoztunk azon, hogy végre sikeresen tudjunk kiszállni belőle. Megragadnám az alkalmat, hogy gratuláljak a serdülő csapatnak, illetve Lehőcz Zoltán tanár úrnak a győzelemhez! Hatalmas energia és munkabefektetés van e teljesítmény mögött. Bízom a hétvége sikeres átvészelésében, gratulálunk a végzősöknek!

JÁTÉKOS SZEMMEL

Bali Bence: A csapat jól kezdte a mérkőzést, tudtunk gyors gólokat lőni, viszont jött a második félidőben egy hullámvölgy, amiből szerencsére sikerült kimásznunk a remek csapatmunkának köszönhetően. Nyugodt lelkiismerettel mehetünk neki a hétvégének, gratulálok a csapatnak.

Kun Dániel András: Magas hőfokú, jó hangulatú mérkőzés volt. Az elején sikerült a megbeszélteket teljesíteni kisebb hullámvölgyekkel. A második félidő elején beragadtunk, de hamar sikerült megfordítani a mérkőzést.  Fontos két pontot szereztünk idegenben.

Janowszky Botond: Szeretnék gratulálni a csapatnak, sokat készültünk erre a mérkőzésre a héten. Támadásban azokból, amiket megbeszéltünk, eredményesek tudtunk lenni. A meccs végig szoros volt, a második félidő elején beragadtunk, viszont nem hajtottuk le a fejünket, hanem küzdöttünk tovább és meg tudtuk fordítani a mérkőzést. A csapat minden tagja hozzá tudott tenni a győzelemhez!

Takács Ákos: Nem kezdtük jól a mérkőzést védekezésben, de a támadójáték jól működött.  Örülök, hogy a csapat ötgólos hátrányból fel tudott állni és végül meg tudtuk nyerni a mérkőzést. Gratulálok a csapatnak!

 

 

Serdülő I. osztály-Nyugat – 10. forduló

Veszprémi KKFT – Nemzeti Kézilabda Akadémia 27–32 (13–16)

Veszprém, DEVM Közhasznú Alapítvány Sportcsarnok, 30 néző

Vezette: Réti Tamás Csaba, Szedmák Márton

Veszprémi KKFT: Dobos B., László A., Nagy B. (kapusok) – Fercsik D. 7, Benain A. 6, Fazekas Á. 4, Majczán D. 4, Déber B. 3, Dózsa R. 1, Juhász N. 1, Szaracsevics N. 1, Boda B., Bujtás B., Goda K., Nagy B., Szűcs Zs. – vezetőedző: Kovács György

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Csányi P., Fekete Á., Győri N. (kapusok) – Deák Á. 7 (3), Kovács T. 6, Kanyó B. 4, Bali B. 3, Lendvai Sz. 3, Varga B. 3, Szabó L. 2, Bodnár Bálint 1, Horváth D. 1, Janowszky S. 1 (1), Kiss M. 1, Juráskó M., Nyéki I. – vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Az eredmény alakulása: 6.p.: 3–3; 9.p.: 7–3; 16.p.: 10–5; 22.p.: 11–9; 26.p.: 11–13; 34.p.: 15–16; 40.p.: 18–20; 47.p.: 20–24; 51.p.: 24–27; 58.p.: 27–30

Hétméteresek: 1/0, illetve 4/4

Kiállítások: 2 perc, illetve 2 perc

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Nehezen indult a mérkőzés, de úgy éreztem, abban a periódusban is megvolt a játékunk, viszont a befejezéseket elizgultuk. Véleményem szerint a 15. perctől kezdődően a mi akaratunk érvényesült, s viszonylag gyorsan fordítani tudtunk. Ettől függetlenül végig szorosan alakult a találkozó, ezért koncentráltnak kellett maradnunk. Azt gondolom, hogy ez, illetve az ifjúsági csapat sikere kifejezetten nagy eredmény, melyekért sokat dolgoztunk. A fiúk megérdemlik, hogy egy kicsit jól érezzék magukat.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Kanyó Botond: A meccset izgulva, rosszul kezdtük, nem voltunk eléggé feloldódva, így az ellenfél 4-5 gólos vezetéssel kezdett. Az időkérés, illetve a cserék után sikerült azt a játékot játszanunk, amit szerettünk volna és visszajöttünk a meccsbe majd a vezetést is átvettük és végig tartottuk a 2-3 gólos előnyünket.

Győri Nándor: Nem jól kezdtük a meccset, ok kihagyott helyzetünk volt és sok gólt is kaptunk. A 15. perc körül megfordítottuk az állást és a félidőben már 3 góllal vezettünk. A második félidő első fele szoros volt végig, de a végén el tudtunk lépni pár góllal, amivel megnyertük a meccset. Gratulálok a csapatnak!

Szabó Levente: Először is hatalmas gratuláció a csapatnak, hisz ezen a meccsen az esélyes az ellenfél volt, de sokat készültünk rájuk. A legelső percekben úgy érzem, túlságosan izgultuk és sok ziccer maradt ki, a védekezés sem volt az igazi, de aztán bele tudtunk jönni a meccsbe, meg tudtuk fordítani edzőnknek, illetve a nagyobbaknak köszönhetően, a második félidőben már tudtuk tartani előnyünket és megnyerni a meccset.

fotó: archív

 

fotók: Farkas Anita

Galéria

< vissza