05

Corvinus-hallgatók látogatása a NEKA-n

2022. október 11, kedd 22:05 | Oktatás, képzés

Budapesti Corvinus Egyetem Székesfehérvári Campusának sportközgazdász hallgatói tettek látogatást a Nemzeti Kézilabda Akadémián, ahol körbejárták a létesítményeket, valamint előadásokat hallgathattak az akadémia több részlegének működéséről. Dr. András Krisztina egyetemi docens, a Sportgazdaságtani Kutatóközpont igazgatójának vezetésével az egyetemisták gyakorlati ismereteiket bővíthették a NEKA gazdasági, sportszakmai, kommunikációs, sporttudományos szegmenseinek, illetve a kollégium működésének megismerésével.

A 30 fős sportközgazdász-hallgató csapat hétfőn érkezett meg az akadémiára, ahol Mocsai Tamás ügyvezető prezentációjából a diákok megismerhették a NEKA működését. Másnap reggel a létesítmények bejárásával folytatódott a program, Hanzel Dorina létesítményigazgató bemutatta az üzemeltetéssel kapcsolatos területek működését, így gyakorlatban is betekintést nyerhetett mindenki a sportcsarnok, a Diagnosztikai Központ, vagy a lakófalu épületeinek működtetésébe.

A folytatásban Papp László gazdasági igazgató az akadémia szervezeti felépítéséről és gazdálkodásáról tartott előadást, majd Hajdu János kézilabda mesteredző, a NEKA női szakágvezetője beszélt az utánpótlásképzésről, és a Balatonbogláron folyó sikeres szakmai munkáról. Langmár Gergely az általa vezetett Spottudományos és Egészségügyi csoport sokrétű munkáját és feladatait, Sikler Gyula kollégiumigazgató a kollégium mindennapi életét és a nevelőtanárok munkáját, Szabó Szilvia kommunikációs vezető pedig a Nemzeti Kézilabda Akadémia kommunikációját mutatta be előadásában.

Jó volt látni, hogy a fiatalok érdeklődve hallgatták az információkat, hozzáértő kérdésekkel és hozzászólásokkal segítették az előadók munkáját.

fotó: NEKA/Tompos Gábor

< vissza