05

Csíkos Luca jövőre a Vác csapatában folytatja

2023. március 18, szombat 09:30 | Utánpótlás

A NEKA NB I-es csapatának átlövője, Csíkos Luca a következő szezontól a Praktiker Vác együttesében folytatja pályafutását. A 18 éves juniorválogatott átlövő három éves szerződést írt alá, így továbbra is lehetősége lesz az élvonalban bizonyítani. Luca gólerős, dinamikus játékos, aki minden helyzetben a maximumot igyekszik kihozni magából, fiatal kora ellenére már megmutatta oroszlánkörmeit az NB I-ben, legutóbb a Győrnek 8 gólt dobott a pénteki bajnoki mérkőzésen, míg a Mosonmagyaróvár ellen 12-szer volt eredményes.

Csíkos Luca 2018-ban került a NEKA-ra a Vonyarcvashegy SE-től, tehetsége, szorgalma és elhivatottsága már korán megmutatkozott, így nem véletlen, hogy szinte mindig felfelé versenyeztették edzői a fejlődése érdekében. Bebizonyosodott, hogy ez a hosszú távú gondolkodás eredményes volt, hiszen sportolónk az idősebbek között is megállta a helyét, nemcsak az akadémiai csapatokkal szerzett bajnoki érmeket, hanem a korosztályos válogatottakban is remekelt.

Átlövőnkélete első NB I-es idényében eddig 13 mérkőzésen lépett pályára, ezeken 51 gólt szerzett, jellemző rá, hogy soha egyetlen feladattól sem ijed meg, sőt a kihívások és a jó ellenfelek csak motiválják őt. A szezon hátralévő meccsein természetesen még a NEKA sikereiért küzd, ráadásul az érettségi vizsgákra is koncentrálnia kell. 

A Vác is magyar fiataloknak igyekszik lehetőséget adni, így bízunk abban, hogy Csíkos Luca is bizonyíthatja tehetségét új klubjában és idővel akár a válogatottban is láthatjuk, mire képes. 

- Nagyon fontos döntés volt, hogy hol folytatom a pályafutásomat a következő szezonban. Mindenképp maradni szerettem volna NB I-ben, a kitűzött cél az volt, hogy olyan csapatot találjunk, ahol kapok játéklehetőséget és viszonylag közel van hozzá az iskola, mivel mindenképp folytatni szeretném a tanulmányaimat a gimnázium elvégzése után egyetemen. A Váctól többször is felkerestek és remek ajánlatot kaptam tőlük, úgy gondolom, ez volt a lehető legjobb döntés részemről.

Nagyon örültem a Vác megkeresésének, mivel rengeteg a fiatal játékos, közülük már pár embert ismerek is szóval nem lesz teljesen idegen a közeg. Vannak rutinosabb csapattagok is, akiktől bízom benne, hogy sokat tudok majd tanulni. Hangsúlyt fektetnek az egyéni képzésre, ami úgy gondolom mindenképp elősegíti a fejlődésem.

Jó érzéssel fogok elköszönni a NEKA-s éveimtől, mivel rengeteget tanultam ez alatt az időszak alatt. Felejthetetlen lesz számomra ez az 5 év, az, hogy milyen szakemberekkel dolgozhattam, az, hogy milyen barátságaim alakultak itt ki és az, hogy mennyi mindent megtanultam nem csak a kézilabdában, de az életben is.

Hálás vagyok az itt töltött időért az edzőimnek a csapattársaimnak, mert öt év tényleg hosszú idő és nem lesz egyszerű ez a váltás, de bízom benne, hogy megbirkózom a feladattal. Abban biztos vagyok, hogy a jövőben örömmel fogok visszagondolni a NEKA-s éveimre - nyilatkozta Csíkos Luca.

< vissza