07

Dabasi fiatalok felmérése

2019. november 13, szerda 15:40 | Felmérések

Fizikai és állapotfelmérésen vettek részt a Dabasi KC VSE férfi ifjúsági csapatának tagjai a Nemzeti Kézilabda Akadémián.

A NEKA a partnerprogram keretében évek óta kiváló kapcsolatot ápol a Pest megyei klubbal, ennek részeként szakembereink segítségével fontos adatok mérhetők egy-egy fiatal sportolóról.

 

A NEKA sporttudományos és egészségügyi csoportjának tagjai 15 dabasi fiatal sportdiagnosztikai mérését végezték el, melybe beletartozik többek között az állás- és járásanalizálás, a bokamobilitás, a törzserő, vertikális felugrások, combhajlító izomerő értékeinek rögzítése. Emellett állóképességi és futógyorsaság-mérés is szerepelt a programban, amellyel komplex kép kapható az adott kézilabdázóról.

Ahogy Volcz Ákos, a csapat vezetőedzője fogalmazott, rendkívül hasznos és érdekes adatokhoz jutnak a fiatalokról, amelyek felhasználhatók az egyéni képzés során.

„Néhány hete már jártunk itt hasonló felmérésen a gyömrői akadémián kézilabdázó gyerekekkel, az akkori adatokat már megkaptuk, és elmondhatom, hogy nagyon részletes és informatív kiértékelést kaptunk mindenkiről. A gyógytornászunk segítségével igyekszünk beépíteni ezeket az adatokat a fejlesztési tervbe, és természetesen ez történik majd a dabasi ifjúsági játékosok esetében is” – mondta el Volcz Ákos.

 

< vissza