20

Dán sportakadémia edzőtáborozik a NEKA-n

2023. március 15, szerda 18:44 | Utánpótlás

Balatonbogláron edzőtáborozik a héten a dán Hellebjerg Sportakadémia 77 kézilabdázója. A csapat vezetője a korábbi válogatott kézilabdázó, Mezei Hajnalka, aki Dániában üzemeltetett utazási irodájával tíz éve szervez hasonló utakat több helyszínre. A NEKA-n is visszatérő vendégekként üdvözölhetjük a sportolókat, a heti menetrendben nemcsak edzések vagy a mieinkkel való közös játék, hanem kulturális programok, mérkőzések megtekintése és szabadidős elfoglaltságok szerepelnek.

A korábbi sportbaráti kapcsolat évek óta nagyszerűen működik Mezei Hajnala és Hajdu János között, így a mostani látogatás szervezése is gördülékenyen ment. A Hellebjerg Sportakadémián egy évig sportolnak a fiatalok, akik akadémiai bajnokságban szerepelnek. A külföldi utazásoknak nemcsak sportszakmai jelentőségük van, emellett az is fontos, hogy a dán gyerekek más kultúrákkal és új országokkal is megismerkedjenek.

A programban szerepel többek között a Telekom Veszprém- Gyöngyös Magyar Kupa mérkőzés, illetve a NEKA-Győri Audi ETO KC női NB I-es mérkőzés megtekintése, valamint hévízi fürdőzés is. A közös edzések és az egymás közötti játék pedig nemcsak a vendégeknek, hanem a NEKA csapatainak is hasznos. Ahogy az eddigi látogatásokkor megszokhattuk már, a dán sportolók március elején már lelkesen megmártóznak a Balatonban is, így volt ez idén is.

< vissza