14

Koreai játékosok tanulmányútja a NEKA-n

2023. november 26, vasárnap 16:29 | Nemzetközi edzőközpont

Az ország akadémiai programjának keretében tíz napot töltött Balatonbogláron hét dél-koreai leány kézilabdázó. A különböző régiók legjobbjaiból álló kis csoport elsősorban tanulni jött, és miután több közös edzésen vett részt a Bohus Beáta által irányított U15-ös együttesünkkel, valamint Hajdu János egyéni képzésein, a várakozásokat messze felülmúló tapasztalatokkal távoztak Magyarországról.

Különleges tanulmányútra jöhettek Magyarországra és a NEKA-ra a dél-koreai régiók legjobb lány kézilabdázói. A tíz nap alatt elsősorban a hazai kézilabda kultúra megismerése volt a cél, amellett, hogy a gyerekek fejlődjenek. A kézilabdaedzéseket közösen végezték a mi u15-ös lánycsapatunkkal, míg Hajdu János egyéni edzéseket vezényelt.

Hi Szang Jun, a csapat vezetője szerint ez a pár nap minden várakozásukat felülmúlta.

Természetesen ismertük a magyar kézilabdasport erejét, és az itteni létesítményekben a szakemberek által mi is sokat fejlődtünk, többet, mint azt előzetesen vártuk. A legnagyobb különbséget a fizikai adottságokban látjuk a magyar és koreai játékosok között. Hajdu János nagyon segítőkész volt, hamar megtalálta a közös hangot a lányokkal és rengeteg dolgot tanított nekik. A 70. születésnapi ünnepségén is részt vehettünk, ami szintén nagy élmény volt számunkra.”

A koreai játékosok a kézilabda edzések mellett erőnléti foglalkozásokon, illetve felméréseken is részt vettek a NEKA szakemberei által.

< vissza