24

Értékes tudásanyag szerezhető

2020. június 16, kedd 12:57 | Oktatás, képzés

A Nemzeti Kézilabda Akadémia által meghirdetett nyári szakmai gyakorlaton a jelentkezők az elméleti anyagon túl a gyakorlatban is testközelből ismerhetik meg a legújabb módszerek és eszközök alkalmazását. Ahogy Langmár Gergő, a NEKA sporttudományos munkatársa hangsúlyozta, elsősorban nyitott, valóban tanulni akaró fiatalokra számítanak.

– Gyógytornász, erőnléti edző és humánkineziológus hallgatókat vár az akadémia a nyári szakmai gyakorlatra. Mire számíthatnak a jelentkezők ezeken az alkalmakon?

– Nem túlzás azt állítani, hogy a NEKA-n a legújabb és leginnovatívabb eszközöket ismerhetik meg a résztvevők, a minőségi eszközpark és humánerőforrás garantálja, hogy valóban a mai modern sportban alkalmazható sporttudományos módszerekkel találkozhatnak. Túl azon, hogy a fiatalok belelátnak egy utánpótlás-nevelő központ struktúrájába, gyakorlatorientált képzésen vehetnek részt, tehát az elméleti háttéranyagot rögtön élesben is alkalmazhatják.

– A kiválasztott hallgatók számára már nem lesz ismeretlen az a terület, ahol a gyakorlatot töltik. Van-e elvárás velük szemben?

– Az egyetemen az elméleti tudás megszerezhető, de azt az életben tudni kell alkalmazni. Fontos, hogy egy fiatal szakember nyitott gondolkodású, széles látókörű legyen, és látszódjék rajta, hogy valóban tanulni akar. A sportolói múlt is előny lehet, hiszen ez olyan szemlélettel párosul, ami egy akadémián elengedhetetlen. A NEKA szakmai stábja fiatal, de tapasztalt munkatársakból áll, nagy hozzáértéssel adják át az ismereteket, így akinek céljai vannak és motivált, biztosan értékes tudással gazdagodhat a szakmai gyakorlat során.

– Egyre többen jelentkeznek a gyakorlatra; közöttük kizárólag olyan fiatalokat találunk, akik a kézilabdasportban képzelik el a jövőjüket?

– A közeljövőben egyre több akadémia nyílik országszerte, mind több technológiát kell ismerniük és alkalmazniuk a szakembereknek. A sporttudomány, a sportolók monitorozása, felmérése, az adatok elemzése ma már az élsport szerves része, a NEKA ebben élen jár. A fiatalok pedig lehetőséget kapnak, hogy ennek részesei legyenek.

 

 

< vissza