02

Küzdelmes meccsen folytatódott a sikersorozat

2020. november 19, csütörtök 19:25 | Utánpótlás

A NEKA fiúcsapatát szerencsére semmi nem zavarta meg az ifjúsági II. osztályban furcsa körülmények között rendezett bajnoki mérkőzésen, és a mieink a négy piros lapot hozó találkozót 42-30-ra nyerték meg a Mikolik HS otthonában. Lehőcz Zoltán együttese sorozatban játssza a meccseit és rendre győztesen hagyja el a pályát, ennek köszönhetően továbbra is vezeti a tabellát.

Férfi ifjúsági II. osztály-Nyugat – 8. forduló

Mikolik Handball School – Nemzeti Kézilabda Akadémia II. 30–42 (14–17)

Budapest, XII. kerület, MoM Sport Uszoda és Sportközpont, zárt kapuk mögött

Vezette: Hajdu Tamás, Halász András

Mikolik Handball School: Nagy B. – Ignéczi N. 9, Papp M. 7, Bodon M. 6, Schultheisz B. 5, Ignéczi M. 2, Szitter P. 1, Dobár L., Mikolik M., Móra M., Schultheisz Á. – vezetőedző: Mikolik Ágnes Katalin

Nemzeti Kézilabda Akadémia II.: Csányi P., Fekete Á., Széll R. (kapusok) – Terjék R. 8, Tokodi D. 8 (4), Kovács T. 7, Kun D. 3 (2), Viski Sz. 3, Bodnár Bálint 2, Horváth D. 2, Kiss M. 2, Nyéki I. 2, Schmidka D. 2, Bali B. 1 (1), Kranjec B. 1, Tóbiás A. 1, Dezső D. – vezetőedző: Lehőcz Zoltán

Az eredmény alakulása:

3.p.: 1–3; 9.p.: 2–6; 17.p.: 6–6; 20.p.: 8–7; 24.p.: 10–10; 33.p.: 17–18; 35.p.: 17–21; 39.p.: 21–23; 47.p.: 26–31; 50.p.: 26–36

Hétméteresek: 2/0, illetve 8/7

Kiállítások: 16 perc, illetve 12 perc

Piros lap:

– Krancjec Barnabás (Nemzeti Kézilabda Akadémia II. – 44.p. – levegőben lökésért)

– Papp Márton (Mikolik Handball School – 45.p. – fejre irányuló ütésért)

– Ignéczi Norbert (Mikolik Handball School – 52.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

– Schultheisz Botond (Mikolik Handball School – 57.p. – harmadik kétperces kiállítást követően)

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Nehéz mérkőzésen vagyunk túl, mely több szempontból is sokszor grund jelleget öltött. Ehhez egyfelől hozzájárultak a találkozót övező körülmények, másfelől viszont el kell ismerni, hogy mi is szervezettebbek szoktunk lenni. Ettől függetlenül nem szabad túlságosan elmarasztalni a csapatomat, mely rendkívül sűrűn játssza a bajnoki mérkőzéseit, ám valahogy mindig megtalálja az utat a győzelem felé. Hibáinkat helyén kell kezelni, de a sikereinkből merítsünk önbizalmat, legyünk vagányak, s a védelemben hangosak, határozottak.

JÁTÉKOS SZEMMEL

Terjék Roland: A mai mérkőzés nagy erőpróbát jelentett, hiszen egy jó csapattal játszottunk! A bemelegítést kicsit felemásan kezdtük, mert az ellenfelet látva azt hittük, könnyű meccs lesz, de rácáfoltak erre. Jól kezdtünk támadásban, illetve védekezésben, majd hamar leállt a gépezet, mivel a beálló körüli védekezés nem ment annyira jól, ebből rengeteg gólt kaptunk. Sok technikai hiba volt és pontatlanul, kapkodva kézilabdáztunk. A második félidőre javult egy kicsit és minden nehézség ellenére az ellenfelet belehajszoltuk a rohanós játékba. Meglett a két pont, de építkezni kell, hiszen jövő héten nagyon fontos bajnoki mérkőzés lesz, megerősíthetjük az első helyünket, de ettől több kell. Kezdek én is magamra találni, sok munka vár rám, illetve a csapatra is.

Viski Szabolcs: A meccs első tíz percét jól kezdtük, utána viszont belehibáztunk támadásban és védekezésben is, ezért bepánikoltunk, és az ellenfél feljött. A végére elfáradt az ellenfelünk így tudtunk nyerni. Dolgozunk tovább, hogy az ilyen meccseket minimalizáljuk. Hajra NEKA!

Tokodi Dominik: Erős, pörgős kezdéssel vágtunk neki a mérkőzésnek, majd pár apróbb hibát követően visszahoztuk az ellenfelet a meccsbe, ez egy küzdelmes első félidőt eredményezett. A szünet után a kiharcolt háromgólos előnyt sikerült megőriznünk és növelnünk. Magabiztos végjátékkal sikerült elhoznunk a két pontot.

fotó: Farkas Anita

A fiúk a jól megérdemelt vacsorát „idilli környezetben”, a parkolóban fogyasztották el.

< vissza