01

Kemény csatában maradtunk alul

2021. november 19, péntek 20:46 | Utánpótlás

A K&H férfi kézilabda liga pénteki fordulójában a Komló 30-28-as győzelmet aratott a NEKA ellen. A pályán hatalmas küzdelem folyt, a 14 kiállítás ténye önmagáért beszél, de ahogy Sótonyi László vezetőedző fogalmazott, büszke a játékosaira, akik végig meccsben voltak a rutinosabb ellenféllel szemben. A boglári fiataloknak rengeteget kellett birkózniuk a fizikálisan jóval erősebb vendégjátékosokkal, de minden egyes labdáért megharcoltak és a feszült hangulatú találkozón is tisztességesen helyt álltak.

K&H férfi kézilabda liga – 9. forduló

Nemzeti Kézilabda Akadémia – Sport36–Komló 28–30 (14–15)

Balatonboglár, NEKA Csarnok, 250 néző

Vezette: Bóna Szabolcs, Földesi Csaba

Nemzeti Kézilabda Akadémia: Aleksza – Kiss A., Dely 2, Kovács G. 3 (1), Papp T. 4, Bendicsek, Krakovszki B. 7 - Csere: Palasics (kapus), Krakovszki Zs. 6, Draskovics 3, Temesvári 2, Simotics 1, Mikita, Sisa, Tárnoki - Vezetőedző: Sótonyi László

Sport36–Komló: Pásztor I. – Urbán E. 5, Szunajko F., Melnyicsuk 2, Jóga 2, Vranac 4, Orbán B. , Csere: Takács B, 6 (3), Zobec 4, Grünfelder 3, Jerkovic 2, Hoffmann 1, Szöllősi O. - Vezetőedző: Kilvinger Bálint

Az eredmény alakulása: 5.p.: 2–4; 9.p.: 4–6; 14.p.: 8–6; 18.p.: 11–8; 22.p.: 11–11; 26.p.: 13–13; 35.p.: 15–19; 43.p.: 19–24; 46.p.: 22–24; 51.p.: 22–26; 57.p.: 27–29

Hétméteresek: 2/1, illetve 3/1

Kiállítások: 10 perc, illetve 18 perc

Jobban kezdte a mérkőzést a Komló, amely 4-2-re vezetett, amikor Aleksza Tamás hétméterest hárított, Krakovszki Bence pedig két gólt lőtt egymás után, így tartottuk a lépést az ellenféllel. Felváltva estek a gólok, kemény küzdelem folyt a pályán, szigorúan védekeztek mindkét oldalon. Papp Tamás labdaszerzését követően Krakovszki Bence ismét indult és szerzett gólt, így a 11. percben a meccsen először átvettük a vezetést (7-6). Negyed óra elteltével már a hatodik komlói kiállítást ítélték meg a játékvezetők, Dely Márton pedig a jó emberelőnyös támadás végén üres kapus gólt lőtt. (8-6).

Kettős emberhátrányban játszott a NEKA, amikor Krakovszki Bence újra szemfüles gólt szerzett, így tartottuk a kétgólos előnyt. (11-9) A vendégek felzárkóztak 11-11-re de egy újabb remek támadás végén ismét Krakovszki Bence volt eredményes, ezen a meccse immár ötödször. Az újabb komlói gólra Papp Tamás válaszolt, de a sötét mezeseknek sikerült jobban a végjáték,

A második félidő nem kezdődött jól, a vendégek háromszor is eredményesek voltak, így a 33. percben 15-18-nál Sótonyi László időt kért. Elment a Komló négy góllal, a mieinknél Krakovszki Zsolt talált be kétszer. A rendkívül feszült hangulatú találkozón a 39. percben már a 14. kétperces büntetés került a jegyzőkönyvbe, és az ellenfél 21-17-re elhúzott.

A szünetben beállt Krakovszki Zsolt nem tudott hibázni, szélsőnk vezérletével 24-19-ről felzárkóztunk 24-22- re. Sajnos ezek a percek sem hoztak áttörést a mérkőzés alakulásában, újból a Komló percei következtek és 23-27-nél az 54. percben már négy gól volt a különbség. A találkozó végül 30-28-as Komló-győzelemmel ért véget.

 

Edzői értékelések:

Kilvinger Bálint: Ahogy azt vártunk, jó csapathoz jöttünk, már az augusztusi edzőmeccsen megmutatták, hogy jó játékra képesek. Nagyjából tudtuk, mi kell ahhoz, hogy nyerni tudjunk, ennek ellenére az előző meccseken nyújtott teljesítményünk miatt feszültek voltunk, sokszor még mindig nem azt játszottunk, amit tudunk. A túlzott motiváció megjelent a játékosaimnál. A második félidőben már figyeltünk az emberelőnyös helyzetekre és végül megnyertük a találkozót.

Sótonyi László: Alapvetően a helyzetkihasználáson múlt sok minden, és emellett nyilván más dolog valamire készülni és más testközelből megtapasztalni egy meccshelyzetet. Az én hozzáállásom a jövőben sem fog változni, mindig is a sportszerűségre fogom nevelni a játékosaimat, remélem ez az irányvonal eredményes lesz a jövőben. Azt gondolom, ilyen felfokozott hangulatban is meg kell tanulni higgadtnak maradni és kevesebbet hibázni. A fiúk hozzáállása nem hagy kívánnivalót maga után, büszke vagyok a játékosaimra, amiért hatvan percen keresztül küzdöttek, minden egyes labdáért megharcoltak, ez az NB I, sokat tanulhattunk ebből a meccsből.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

< vissza