06

Jelenlegi és volt NEKA-játékosok hétvégéje

2022. szeptember 04, vasárnap 19:08 | Utánpótlás

A K&H kézilabda ligában bemutatkozott a NEKA női csapata, amelynek színeiben 13 akadémista szerepelt az Érd elleni keretben, a HSA NEKA férfi együttesben pedig hét saját nevelésű kézilabdázó lépett pályára. Rajtuk kívül több korábbi kézilabdázónk bizonyíthat hétről hétre az élvonalban, közülük 36-an játszottak az első bajnoki fordulóban, megnéztük, kinek hogy sikerült a hétvége.

Női K&H kézilabda liga:

A Ferencváros a fővárosban 26-24-re nyert a Mosonmagyaróvár ellen, a vendégeknél a kapus Mistina Kitty mellett Faragó Luca és Pásztor Noémi is pályára lépett, mindketten egy gólt szereztek.

A Debrecen 33-23-as sikeréből korábbi növendékeink, Vámos Míra (5 gól), Vámos Petra (3 gól) és Szabó Nina (2 gól) is kivették a részüket, A Fehérvárban Takó Viktória háromszor volt eredményes.

A Győri Audi ETO KC – Budaörs találkozón a zöld-fehéreknél Fodor Csenge (2 gól) és Ogonovszky Eszter, míg a vendégeknél Mlinkó Zsófia (1 gól) és Vártok Tamara szerepelt a csapatban.

A Dunaújváros 30-26-ra nyert a Békéscsaba ellen, a hazaiaknál Farkas Johanna 10 góllal a mezőny legeredményesebb játékosa volt, és bemutatkozott a Debrecentől érkező Lakatos Petra is.

A 32-28-ra végződött Kisvárda-MTK találkozón hat játékos szerepelt, akik korábban a NEKA-n kézilabdáztak: Mérai Maja (3 gól) és Juhász Gréta (4 gól), valamint Sallai Nikolett (1 gól), Román Dorina (3 gól), Szabó Kitti (2 gól) és Koronczai Petra (1 gól).

A 26-22-es győzelmet arató Vác színeiben Schatzl Natalie (1 gól) és Kovács Anikó is szerepet kapott, míg a vendég Siófokban Herczeg Lili és Kajdon Blanka játszott.

Férfi K&H kézilabda liga:

A Pick Szeged 40-25-re diadalmaskodott a Budakalász ellen, a kék-fehéreknél lehetőséget kapott a NEKA-n idén végzett Tisza Levente, míg a vendégeknél Papp Bence (1 gól) és Kovács Dominik játszott.

A HSA NEKA idei első bajnoki meccsén hét nevelésű játékosunk lépett pályára, míg a vendég Csurgóban Gábor Marcell szerepelt, aki korábban szintén boglári akadémista volt.

A Budai Farkasok csapatában, amely 32-25-re kikapott a Tatabányától, Kecskeméti Tamás négy találatig jutott.

A Gyöngyös-Cegléd párharcban a hazaiaknál Lakosy Máté (4 gól) és Schäffer Zsolt (2 gól) bizonyíthatott, a vendégeknél pedig Csomor Tamás (1 gól), Spekhardt Gergő és Bartha Bence (2 gól) szerepelt.

A Fejér B-Á. L. Veszprémben Stranigg János 8 góllal csapata legeredményesebb játékosa volt, Vetési Bence nem szerzett gólt, a meccsen a vendég Komló nyert 34-32-re.

A Telekom Veszprémben Ilic Zoran három gólt szerzett a Balatonfüred elleni 35-24-re megnyert mérkőzésen.

fotó: pickhandball

< vissza