19

Tíz NEKA-játékos kapott válogatott meghívót

2023. november 21, kedd 14:39 | Utánpótlás

A héten zajlanak a válogatott edzőtáborok, illetve több mérkőzést is rendeznek. Összesen tíz NEKA-játékos kapott meghívót a nemzeti együttesekbe, ketten a juniorokkal, öten az ifjúságiakkal, szintén ketten a serdülőkkel készülnek együtt, Győri Viktóriát pedig a szlovák felnőtt válogatottba hívták be.

A junior válogatott összetartása, mely szombaton ér véget, Gyálon edzésekkel kezdődött, majd a csapat Csehország felé veszi az irányt, ahol mérkőzések várnak Szilágyi Zoltán szövetségi edző társulatára, melybe a NEKA-ról Zaj Klára és Molnár Dorottya kapott meghívót.

A Bohus Beáta edző vezette női ifjúsági válogatott vasárnapig készül együtt, a keret tagjai a fővárosban, az Elek Gyula Arénánál találkoztak, a program Szekszárdon zárul. Az együttesben Grebenár Réka, Keceli-Mészáros Renáta, Seres Liza, Kriston Kíra és Pálmai Liza képviseli a NEKA-t.

A serdülő korosztály a Nemzeti Kézilabda Akadémián gyakorol együtt. A lányok csütörtökön 16, illetve pénteken 11 órától megmérkőznek Szlovénia korosztályos egyletével. Mindkét találkozó nyílt lesz, azaz várják a szurkolókat, illetve a meccseket élőben közvetítik a NEKA YouTube csatornáján. Kun Attila szövetségi edző Nagy Biankát és Tolnai Fannit hívta be a keretbe.

A fentebb említett játékosokon kívül Győri Viktória is meghívót kapott, a NEKA NB I-es csapatának beállóját a szlovák válogatottba invitálták meg.

Golovin Vlagyimir, a női kézilabda-válogatott szövetsági kapitánya kihirdette tizennyolcas keretét a november 30-án kezdődő svéd-dán-norvég közös rendezésű világbajnokságra. A csapatban négy olyan sportoló is helyet kapott, aki az akadémiánkon nevelkedett, így Albek Anna, Vámos Petra, Pásztor Noémi és Juhász Gréta.

< vissza