14

Elvárások helyett élvezni kell a négyes döntőt

2024. június 08, szombat 10:32 | Utánpótlás

Ma délután 13 órakor kezdődik a Pick Szeged-NEKA fiú U18-as bajnoki elődöntő a kecskeméti rájátszásban. Lehőcz Zoltán együttese remek alapszakasz után érkezik a Final Fourra, hiszen mindössze egy pontot veszítve zártak az élen.

Lehőcz Zoltán: Azt gondolom, az alapszakaszban erőn felül és az elvárásokon túl teljesítettek a fiúk. Több új játékossal kezdtük el az idényt, alapvetően kicsit fiatalabb kerettel is vágtunk neki a bajnokságnak, így nem gondoltam, hogy ilyen szinten tudunk teljesíteni. Már a felkészülési mérkőzéseken lehetett látni, hogy rendben lesz ez a csapat, szorgalmasak voltak a játékosok, végig nagyon jól játszottak. Kulcsfontosságú volt, hogy idén elkerültek bennünket a komolyabb sérülések, betegségek ugyan voltak, de hosszan tartó problémáink nem voltak. Ez nagy segítség volt abban, hogy jól tudjunk haladni és a gyerekek egyénileg is tudjanak fejlődni.

Bővebb kerettel dolgoztunk, így igyekeztem mindenkinek megfelelő játéklehetőséget biztosítani. Nagyon tetszett, hogy a szoros mérkőzéseinket – főleg az idény elején – már meg tudtuk nyerni, ott már látszott, hogy van egy karaktere a csapatnak, nem olyan típusú gyerekek vannak a keretben, akik megremegnek, hanem olyanok, akik szeretik a tétet, a krízishelyzeteket és elég jól is reagálnak ilyenkor.

A rájátszás nagyon kiszámíthatatlan, sokszor láttuk már, hogy hétméteres-párbaj vagy egy-egy gól dönt, ott már csak jó csapat van, az utánpótláskorú játékosokra jellemző módon sosem lehet tudni, hogy a két napos tornán ki hogyan teljesít.nem gondolom, hogy elvárásokat kellene megfogalmaznunk, inkább élvezni kell, jól kell magunkat érezni és ki kell hoznunk magunkból a maximumot.

< vissza