07

Egy időre vége a feszült időszaknak

2022. május 09, hétfő 11:33 | Oktatás, képzés

Életük egyik legmegterhelőbb, de egyben legizgalmasabb feladatán vannak túl a NEKA végzősei, a múlt héten ugyanis lezajlottak az írásbeli érettségi vizsgák. A növendékek közül egyesek nehezebben, mások könnyebben élték meg az elmúlt napokat, erről beszéltek a női NB I/B-s csapat tagjai, akik láthatóan felszabadultan játszottak vasárnap az Orosháza elleni győztes mérkőzésen.

„Számomra nagyon stresszes volt ez az időszak, de úgy gondolom, mindegyik tárgy kapcsán kihoztam magamból a maximumot. Most, hogy vége az írásbeliknek, megkönnyebbültem és újra a kézilabdára tudok fókuszálni” – nyilatkozta Csata Panna.

Vártok Tamara úgy érzi, társaival együtt magabiztosan szerepelt az írásbelin.

„Én a Siófoki SZC Mathiász János Technikum és Gimnáziumban érettségiztem. Nehezebbre számítottunk mindegyik tantárgyból, a történelemtől féltünk a legjobban, de úgy gondoljuk, hogy tudtunk ott is teljesíteni. Ma a német feladatsort írtuk meg, én ezt éreztem a legnehezebbnek a héten, de jól felkészültünk, ezzel abban az időszakban sem volt gond, amikor két évig a Covid miatt online oktatásban vettünk részt.”

Nagy Laura szerint a csoportos tanulás sokat segített neki a felkészülésben.

„A Mátyás Király Gimnáziumban írtam meg az érettségit, szerintem a matematika volt a legnehezebb. Én a történelemnél is ezt gondoltam előzetesen, viszont ott nagyon jók voltak az esszétémák. Az elmúlt hetekben sokat tanultunk mindegyik vizsgára, legtöbbször meccsekre menet, csapatosan.”

A növendékek azonban még nem dőlhetnek hátra, júniusban ugyanis a szóbeli vizsgákkal folytatódik számukra az érettségi időszak.

 

< vissza