19

Egyre több külföldi csapat edzőtáborozik a NEKA-n

2022. február 23, szerda 17:50 | Nemzetközi edzőközpont

A NEKA-ra évek óta járnak edzőtáborozni külföldi csapatok és válogatottak, sőt, már idén is több megkeresés érkezett. A modern, jól felszerelt létesítmények, a fejlett eszközpark és az elismert szakemberek vonzó célponttá teszik a Nemzeti Kézilabda Akadémiát.

Akárcsak a Rosztov-Don női kézilabdacsapat számára, akik 2019 májusában töltöttek el öt napot Balatonbogláron. Az orosz együttes ráadásul nagyszabású eseményre készült: a Bajnokok Ligája négyes döntőre edzettek a NEKA csarnokában. A sportolók nyugodt helyet szerettek volna a felkészüléshez, ezért választották az akadémiát.

2019 novemberében a szlovák női kézilabda-válogatott is itt edzőtáborozott, ennek keretében arra is lehetőségük volt, hogy megmérkőzzenek a NEKA egyik csapatával.

2021 júniusában pedig a szlovák női junior és ifjúsági válogatott állhatott ki az akadémia együttesei ellen Balatonbogláron.

Júliusban a brazil válogatott érkezett hozzánk, ők a tokiói olimpiára készültek fel nálunk. Az itteni körülményekkel ők is nagyon elégedettek voltak. Eduarda Amorim ötszörös BL-győztes klasszis tetszését leginkább a Sportcsarnok pályái és konditerme nyerte el.

De ugyanilyen jó hangulatban telt a szlovén Krim Ljubljana felnőtt női kézilabdacsapatának ötnapos edzőtábora is nyár végén, valamint az ukrán férfi kézilabda-válogatott itteni, egyhetes felkészülése az Európa-bajnokságra.

A 2022-es év beköszöntével újabb két együttes érkezett az akadémiára. Január elején a Közép-Loire-völgyi régió leányválogatottja, a hónap közepén pedig az egyiptomi férfi juniorválogatott vendégeskedett nálunk.

A NEKA a jövőben további edzőtáborozási lehetőségeket nyújt a külföldi csapatoknak, akik az év bármely időszakában ellátogathatnak az akadémiára.   

< vissza