14

Együttműködés a Bahreini Kézilabda Szövetséggel

2023. szeptember 12, kedd 23:09 | Nemzetközi edzőközpont

A Nemzeti Kézilabda Akadémia számára mindig is fontos volt a nemzetközi kapcsolatok építése, ennek jegyében született együttműködési megállapodás a Bahreini Kézilabda Szövetséggel. A szerződést Ali Mohamed Isa Eshaqi, a szigetországi szövetség elnöke, valamint Mocsai Tamás ügyvezető írta alá. Az eseményen a sportvezetők kiemelték, hogy a közös munka mindkét fél számára előnyökkel jár és elősegíti a két szervezet fejlődését, működését.

A bahreini felnőtt válogatott Balatonbogláron edzőtáborozott több napon keresztül, a szigetország legjobbjai az Ázsia Játékokra, valamint az olimpiai selejtezőre készülnek, így olyan helyet kerestek, ahol zavartalanul gyakorolhatnak az előttük álló feladatokra.

A jövőbeli együttműködést megalapozva, szerződést írt alá Ali Mohamed Isa Eshaqi, a Bahreini Kézilabda Szövetség elnöke, valamint Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője.

„Az együttműködési megállapodás aláírásával szeretnénk kihasználni az itteni tapasztalatokat, ugyanezt elkezdeni Bahreinben. Vannak hosszú és rövid távú terveink, nagyra becsüljük azt a tudást és tapasztalatot, amit a tízéves NEKA létrehozott, ezt szeretnénk mi is beépíteni hazánk kézilabdasportjába A nyári junior világbajnokságon azonos csoportban voltunk a magyarokkal, és láttuk, hogy 9-10 játékos a NEKA-ról érkezett, azt gondolom, ez egy igazi sikertörténet a magyar akadémia számára”– nyilatkozta Ali Mohamed Isa Eshaqi.

„Nagy hangsúlyt fektetünk más kézilabdakultúrák megismerésére és a külföldi partnerekkel való együttműködés kiszélesítésére. Nemrég a dél-koreai szövetséggel állapodtunk meg, ezúttal pedig Bahreinnel kötöttünk szerződést. Úgy gondolom, ez mindkét szervezet számára kifejezetten előnyös lesz, legyen szó edzőtáborok megszervezéséről, játékosok vagy szakemberek kölcsönös tapasztalatszerzéséről”– mondta el Mocsai Tamás.

A programban szereplő Bahrein elleni edzőmérkőzésen korosztályos válogatott játékosaink és fiatal akadémistáink is pályára léptek ahol éppen a junior szövetségi edző, Sótonyi László irányította a NEKA vegyes csapatát. Fiataljaink remek edzőpartnernek bizonyultak, hiszen jó iramú, látványos meccset játszottak a vendégekkel és 32-32-es döntetlent értek el. Az új együttműködésnek köszönhetően hasonló találkozókat a jövőben akár Bahreinben is rendezhetnek.

 

Galéria

< vissza