14

Együttműködési megállapodás a Koreai Kézilabda Szövetséggel

2022. június 10, péntek 22:31 | Nemzetközi edzőközpont

Elismert koreai sportdiplomaták jártak Balatonbogláron, ahol a Nemzeti Kézilabda Akadémiával való együttműködés részleteiről tárgyaltak és állapodtak meg. Tae-won Chey, a Koreai Kézilabda szövetség alelnöke, Kyung Tae Kim, Koreai Kézilabda Akadémia elnöke, valamint Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia ügyvezetője írt alá szándéknyilatkozatot a felek közötti megállapodásról. A látogatás során szó esett a jövőbeli sportszakmai egyeztetésekről, edzőtáborozási lehetőségekről és a sportágfejlesztés érdekében megfogalmazott közös munka részleteiről.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia nemzetközi kapcsolatai az elmúlt években egyre szélesebb körben épültek ki, több nemzet szövetségével, klubcsapatával vagy akadémiájával jött létre együttműködés.

„Úgy gondolom, mindig nagyszerű lehetőség új területek felé nyitni, más kézilabda-kultúrákat, játékstílusokat megismerni, az ázsiai kézilabdasport eddigi sikerei pedig önmagukért beszélnek, nem véletlen, hogy több dél-koreai játékos érkezett európai klubokba és bizonyította tehetségét. A Koreai Kézilabda Akadémia vezetője már két évvel ezelőtt is járt nálunk, elégedettek voltak az itteni infrastruktúrával, az utánpótlásképző bázis működésével, örülök annak, hogy az akkori pozitív benyomások egy együttműködést eredményeztek – nyilatkozta Mocsai Tamás.

„Valóban nem először vagyok itt a NEKA-n, és fantasztikus látni, hogy két év alatt is mennyi fejlesztés történt minden területen. Nagyon bizakodó vagyok az együttműködésünket illetően, biztos vagyok abban, hogy együtt sikeresek lehetünk és szintet léphetünk” – mondta el Kyung Tae KIM, Koreai Kézilabda Akadémia elnöke.

„Teljesen le vagyok nyűgözve, nagy élmény számomra, hogy itt lehetek és betekintést nyerhetek az akadémiai munkába. A kollégium, a sportcsarnok vagy a rehabilitációs részleg is a sportolók minőségi képzését szolgálja. Szervezetünk és a NEKA kooperálni fog egymással, ami garancia lehet majd a közös sikerekre” – beszélt első benyomásairól Tae-won CHEY, Koreai Kézilabda Szövetség alelnöke.

Az EliteSport Global nevében Süle Dániel vett részt az egyeztetéseken és a tárgyaláson.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza