07

Elindult a magyar válogatott a junior-vb-re

2022. június 21, kedd 13:56 | Utánpótlás

Szerdán Egyiptom ellen kezdi meg a junior-világbajnokságot női válogatottunk, amely ma indult útnak Celjébe. A szlovén város már ismerős a mieink számára, hiszen itt rendezték a 2021-es Európa-bajnokságot is, amit a magyar csapat nyert meg. Az ifj. Kiss Szilárd által irányított együttes utazó keretébe a NEKA játékosa, Vártok Tamara is bekerült, de több korábbi akadémistánk is bizonyíthat. A vb-mérkőzéseit a Sport1 televízió közvetíti majd.

A siófoki négyes tornán Angola, Románia és Dél-Korea válogatottját is legyőzték a mieink, majd a vb előtti utolsó felkészülési mérkőzésen is magabiztosan, 32-19-re nyertek a magyar lányok. Ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző szerint a felkészülés jól sikerült, és bár kellő önbizalommal várják a világbajnokságot, a sorsolás szerint a legerősebb riválisok a mi águnkon szerepelnek.

„Nyugodt lelkiismerettel utazhatunk, hiszen mindent megtettünk, nagyon keményen dolgoztunk, nagy a bizonyítási vágy mindenkiben, és mindent meg fogunk tenni a sikeres szereplésért. A lányok 15 különböző klubtól érkeztek, de van egyfajta taktikai repertoárunk, azt kell visszaidézni, kicsit újítani, de az a legfontosabb, hogy minél jobb mentális állapotban legyünk. A sorsolásunk rettentő nehéz, az általam a négy potenciális aranyesélyesnek tartott csapat - a francia, dán, a svéd és a magyar – közül hárman egy ágon vagyunk, így kemény küzdelmek várnak ránk” – nyilatkozta ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző.

A NEKA-n idén végző, és ősztől már a Budaörs színeiben játszó Vártok Tamara is tagja a keretnek, fiatal jobbszélsőnknek sok sikert kívánunk! Az akadémián dolgozó ifj. Kiss Szilárd szövetségi edző, Szücs Martin erőnléti edző és Cseh Ferenc gyúró képviseli még a NEKA-t.

Korábbi játékosaink közül az Európa-bajnok Faragó Luca, Farkas Johanna, Juhász Gréta, Kajdon Blanka, Koronczai Petra, Mérai Maja, Mlinkó Zsófia és Vámos Míra ismét szerepet kap, a térdműtéten átesett Németh Kata és Woth Viktória ezúttal nem tarthat a csapattal.

A magyar válogatott csoportmérkőzései:

Június 22., szerda, 20:30: Magyarország–Egyiptom

Június 24., péntek, 16:30: Egyesült Államok–Magyarország

Június 25., szombat, 14:30: Magyarország–Lengyelország

Középdöntő: június 26., 27., 28.

Negyeddöntők: június 30.

Elődöntők: július 1.

Bronzmérkőzés és döntő: július 3.

 

 

 

< vissza