07

Elismerték a NEKA-s diákok teljesítményét

2022. május 15, vasárnap 16:29 | Oktatás, képzés

Miközben a NEKA végzős növendékei fantasztikus sikereket érnek el a bajnokságokban, a Diákolimpián iskolájukat képviselve is szép eredményeket érnek el, sőt, van olyan, akinek a tanulmányi eredménye is kiemelkedő. A végzősök ballagásán több sportolónk teljesítményét ismerték el, Tárnoki Márkó a Mathiász plakettet vehette át idén.

A Mathiász János Technikum és Gimnázium legrangosabb kitüntetése a Mathiász plakett, amit osztályfőnöki felterjesztés és a tantestületi szavazás után minden évben egy, esetleg két végzős tanuló kaphatja meg. Büszkék vagyunk arra, hogy a 2021/2022-es tanévben NB I-es csapatunk kézilabdázójának, Tárnoki Márkónak ítélték oda a legjobb tanulónak járó díjat.

A díjáadón az alábbi értékelést olvasták fel: Példamutató magatartásáért, kimagasló tanulmányi eredményéért, a Tolna-Somogy Megyei Középiskolai angol műfordító versenyen való színvonalas részvételéért, az előrehozott angol középszintű, majd az emelt szintű érettségi vizsgán, a B2 középfokú és C1 felsőfokú nyelvvizsgán mutatott teljesítményéért; valamint Magyarország jó tanulója, jó sportolója címeiért.

Az elmúlt évek Diákolimpiai döntőiben nyújtott teljesítményéért igazgatói dicséretben részesült tíz NEKA sportolónk: Buri Attila, Csengeri Hunor, Jajic Damjan, Kanyó Botond, Kecskés Levente, Kosztoványi András, Molnár Robin, Nyéki István, Takács Ákos és Tárnoki Márkó

A fonyódi Mátyás Király Gimnázium női csapata az elmúlt években három országos bajnoki címet szerzett a kézilabda Diákolimpián, több NEKA játékos volt, aki nem is egyszer szerepelt a győztes együttesben.

Díjazták a végzősök közül Nagy Laurát (háromszoros bajnok), Nagy Laurát (háromszoros bajnok), Uhrin Lilit (kétszeres bajnok), Nagy Nórát (egyszeres bajnok), Juhász Katát (egyszeres bajnok), Pap Zsófit (egyszeres bajnok) és Csata Pannát (egyszeres bajnok), míg a fiúk közül Tisza Levente, Janovszky Botond, Dávid Martin és Bodócs Marcell kapott elismerést.

fotó: Bene Ádám, illetve neka.hu

 

 

Galéria

< vissza