14

Elkezdte a felkészülést a NEKA női NB I-es csapata

2022. július 26, kedd 13:39 | Utánpótlás

Hétfőn a Bohus Bea - Siti Bea edzőpáros irányította női NB I-es együttes először találkozott Balatonbogláron, hogy elkezdjék a felkészülést a 2022/2023-as bajnoki szezonra. Érdekesen alakul majd az alapozás további programja, hiszen Bohus Bea a magyar női ifjúsági válogatott szövetségi edzője, valamint nyolc ifjúsági válogatott játékos július 30-tól az U18-as női világbajnokságon vesz részt. A keret többi tagja Siti Bea, valamint Szücs Martin erőnléti edző vezetésével készül ezekben a napokban.

A 2020/2021-es szezonban szerepelt először NEKA csapat a női NB I-es bajnokságban. Az ifj. Kiss Szilárd által irányított együttes újoncként 13 pontot szerzett, és bár búcsúzott az élvonaltól, a keret 14 játékosát élvonalbeli klub szerződtette, akik hétről hétre a legjobbak között tanulhatnak és bizonyíthatnak.

A mostani keret átlagéletkora 18,8 év, amivel valószínűleg az idei női NB I-es mezőny legfiatalabb együttese lesz. A NEKA játékosai mellett három új kézilabdázó érkezett a Ferencváros csapatából Ferenczy Diána és Gém Léna, kapus poszton pedig Wéninger Alexa Dunaújvárosból csatlakozik a csapathoz.

„Egy kicsit különleges lesz a helyzet, hiszen Bohus Bea és csapatunk nyolc játékosa Észak-Macedóniába utazik hamarosan az ifjúsági világbajnokságra. A lányok, akikkel most elkezdjük a felkészülést, már előzetesen megcsinálták a főként futásokból és kondicionáló edzésekből álló egyéni programot, melyről rendszeresen visszajelzést kaptunk. A lányok nagyon motiváltak, várják a szezon kezdetét, ám addig még nagyon sok munka vár rájuk. Ezen a héten Szücs Martin erőnléti edző vezetésével fizikai felmérésekkel kezdünk, majd a hét további részében a technikai és kondicionális dolgokra koncentrálunk. Amint teljes lesz a keretünk, a bajnoki rajt előtt szeretnénk edzőmérkőzéseket is játszani, hogy a lehető legjobb állapotban kezdjük el a szezont.” - nyilatkozta honlapunknak Siti Bea, a NEKA női csapatának edzője

< vissza