24

Erőnléti segítség videón

2020. április 02, csütörtök 12:48 | Tudományos háttér

Szücs Martin saját készítésű videókkal igyekszik segíteni a NEKA-sportolók otthoni edzéseit. Az ötlet jónak és hatásosnak bizonyult, ráadásul a Magyar Kézilabda Szövetség is felkérte erőnléti edzőnket, hogy egy hasonló sorozathoz készítsen anyagot.

A Nemzeti Kézilabda Akadémia és a női ifjúsági kézilabda-válogatott erőnléti edzője egyszerű, a lakásban elvégezhető gyakorlatokról forgatott filmanyagot a legnépszerűbb videomegosztóra.

„A rendkívüli helyzetben a NEKA sportolóinak hetente küldtem videókat például bemelegítésről, ezáltal változatosabbá tettük ezt az elemet. Ezenkívül edzésgyakorlatokat mutattam be, és elmondtam, mi a feladat, hogyan kell végrehajtani úgy, mintha edzésen lennénk. A gyerekek a feladatokat egyénileg végrehajtják és visszaküldik nekem, én pedig megnézem, így lehetőség van a hibajavításra is. Fontos kérdés persze, hogy milyenek a visszajelzések, és hogy lássuk, van-e ebben még több lehetőség. Azt gondolom, ez egy jó kiindulási alap, megkönnyíti a gyerekekkel való kapcsolattartást. Az MKSZ is hasonló videosorozatot indít ajánlásként, több szereplő részvételével.

Mint megtudtuk, az említett projektben Szücs Martin képviseli a Nemzeti Kézilabda Akadémiát. Az első NEKA-videók már megtekinthetők az alábbi linkeken:

https://www.youtube.com/watch?v=ySoi5B3zi5g&t=119s

https://www.youtube.com/watch?v=ySoi5B3zi5g&t=119s

< vissza