02

Erős ellenfelek a Sokol Kupán

2023. január 08, vasárnap 17:47 | Utánpótlás

Színvonalas nemzetközi tornán vett részt a NEKA fiú serdülőcsapata, amely két cseh és egy német ellenféllel mérethette meg magát. A mieink nem a legjobb összeállításban utaztak Csehországba, hiszen hiányoztak sérült, illetve a korosztályos válogatottaknál lévő játékosok, így a felkészülés első hetében nem az eredmény volt a legfontosabb. Lehőcz Zoltán vezetőedző szerint rendkívül hasznos és tanulságos találkozókon gyakorolhattak.

Sokol Cup 2023 – 3. forduló:

Leipzig (német) – Nemzeti Kézilabda Akadémia 36-23 (20-11)

Nemzeti Kézilabda Akadémia U18: Gulyás Sz., Széll R. (kapusok) – Lendvai Sz. 4, Brucker B. 2, Juraskó M., Kiss M. 2, Pál Sz. 3, Ambrus Z. 1, Csengeri B., Erdős Cs., Hajzer D., Héjjas B., Rotter Zs. 1, Császár Á. 2, Hunyadi F., Szabó L. 4, Tóbiás A. 4 – vezetőedző: Lehőcz Zoltán

MESTERMÉRLEG

Lehőcz Zoltán: Örülök a lehetőségnek, hogy részt tudtunk venni egy ilyen erős nemzetközi tornán. A saját bőrünkön tapasztalhattuk a cseh és német csapatok kiváló játékát, mentalitását, melyből sokat tanulhatunk. A felkészülés első hetének végén vagyunk még csak, így természetesen ezúttal az eredmény másodlagos volt. Mindenki kellő mennyiségű játékidőhöz jutott és terhelésnek is ideális volt. Köszönjük a meghívást a házigazdáknak, remélem, sok hasonló színvonalú nemzetközi megmérettetésen vehetünk részt.

Tóbiás Attila: Három nagyon erős ellenféllel játszhattunk a hétvégén. Eredményt nem tűztünk ki célnak, a gyakorlás és előrelépés volt a fontos. Úgy gondolom, hogy az első két mérkőzésen tudtunk előrelépni mind támadásban, mind védekezésben. A második meccsen nagyon motiváltak voltunk és jól álltunk bele a mérkőzésbe. A harmadik meccs sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük, nem volt jó a csapat hozzáállása és el is fáradtunk. Sajnos három vereséggel zártuk a hétvégét, emiatt csalódottak vagyunk, de a torna elérte a célját és dolgozunk tovább!

JÁTÉKOS SZEMMEL

Pál Szabolcs: Csehországban vettünk részt egy felkészülési tornán, ahol a cél nem az eredmény volt, hanem a visszarázódás a versenyszituációba. Megmérettethettük magunkat három, számunkra ismeretlen, külföldön élvonalban lévő csapattal. Az ellenfelek egytől-egyig nagyon harcias és a végsőkig gyors tempót játszó kézilabdát mutattak. Úgy gondolom, hogy ez egy nagyon tanulságos felkészülés volt számunkra a két hét múlva kezdődő bajnoksághoz!

Gulyás Szabolcs: A szombati meccsek, amiket a csehek ellen játszottunk nagyon szorosak voltak, de sajnos alul maradtunk mindkét csapattal szemben. Sokat hibáztunk a lövések pontosságával, de azt gondolom hogy nagyon sokat tanultunk most is, mert nem sokon múlott a győzelem.

fotó: Farkas Anita

 

< vissza