14

Évértékelő – Akadémiai képzési csoport

2024. június 19, szerda 15:50 | Utánpótlás

Osztatlan sikert aratott a leány akadémiai torna, melyen a NEKA-n kívül a DVSC Kézilabda Akadémia, az FTC Kézilabda Akadémia és a Győri ETO KC Akadémia együttese vett részt. A mieink megnyerték a negyedik, s egyben utolsó, Balatonbogláron rendezett fordulót, s összesítésben a harmadik helyet szerezték meg.

Bohus Beáta:

Nekem jót tett ez a szezon, hiszen feltöltődtem, ráadásul nagyon „cuki” kis csapatom lett. A képzési csoport mindig pluszt ad, hiszen teljesen vissza kell menni az alapokhoz, s szerintem valahol itt kezdődik az edzői szakma. Szerencsés vagyok, mert tehetséges játékosok alkotják az együttest, ráadásul nagyon sokat léptek előre a lányok, ezt bizonyítja az is, hogy az utolsó akadémiai tornát megnyertük. Ez azért nagy szó, mert nálunk – egy-két kivétellel – szinte csak 2009-esek léptek pályára, s volt olyan ellenfelünk, amely több 2008-as születésű kézilabdázót is szerepeltetett. Örülök, hogy néhány növendékünk Siti Beáta serdülői között is bemutatkozhatott, hiszen ez azt jelenti, megfelelő az irány, jó felé haladunk. A végére azért elfáradtak a lányok, pedig igyekeztünk sok pihenőidőt adni nekik: a hétvégéik általában szabadok voltak, s az ünnepek alatt is otthoni munkát végeztek.

Erőnlétben és technikában is sokat fejlődtek a legkisebb akadémistáink. Nekem az a filozófiám, hogy nagyon jól meg kell tanítani a fiatalokat cselezni, a labdakezelésük egy, illetve kéz kézzel is legyen extra, azaz bárhová tudjanak biztosan passzolni. Nagy gondot fordítunk a döntésképesség fejlesztésére is, hogy ismerjék fel, egy adott szituációban hogyan kell reagálniuk, hová kell passzolniuk. S ezekben a dolgokban óriásit léptek előre.

A lányok az akadémiai tornákon mérették meg magukat, s ezekre az eseményekre nagyon rákészültek, különösen az utolsóra, hiszen annak a NEKA adott otthont, s végül sikerült is megnyerni a zárófordulót. Szerencsés voltam, mert Hajdu János rengeteget segített, így ideális volt a leosztás, mert a gyerekek tőle is nagyon sokat tanultak, ahogy én is. Úgy érzem, remek párost alkottunk, s ezt a többi akadémia edzői is megerősítették, hiszen kiemelték, mennyire extrán tudnak passzolni a játékosaink. Az nagyon fontos volt, hogy a boglári tornát megnyertük, mert kell, hogy legyen sikerélmény, a győzelem ugyanis visszaigazolást ad a gyerekeknek és nekünk is, plusz motivációt is ad.

Nagy Fruzsina 

Ez az első szezonom a Nemzeti Kézilabda Akadémián, és túlzás nélkül állíthatom, nagyon jól érzem magam, hiszen kiváló a csapat, s remek edzőkkel dolgozhatunk együtt. Az is nagyon jó dolog, hogy a kollégiumi tanáraink rengeteget segítenek a tanulásban, így nem maradunk le a suliban. Nem okozott gondot elszakadni az otthonomtól, hiszen szerettem volna kipróbálni, milyen az, ha a saját lábamon kell megállnom. Az akadémiai tornákon látszott, hogy sokat fejlődtünk, annak pedig különösen örültünk, hogy a hazait sikerült megnyernünk.

< vissza