14

Évértékelő - fiú U20-as bajnokság

2024. június 25, kedd 19:47 | Utánpótlás

A fiú U20-as csapata a Nyugati csoport 5. helyén végzett a 2023/2024-es bajnokságban. Kopornyik Zsolt fiatal együttese nehezen kezdte az idényt, szép győzelmeket aratott, de a 3-4 év korkülönbség nem volt mindig eltüntethető.

Kopornyik Zsolt:

Tavaly magasra raktuk a lécet, hiszen a teljes idényt tekintve csak a bajnoki döntőben szenvedtünk vereséget, és végül ezüstéremmel zártunk. Idén generációváltás történt, távozott a 2004-es csapatunk kilencven százaléka, ez megnehezítette a dolgunkat. A mezőny egyik legfiatalabb keretével léptünk pályára, ennek ellenére nagy lendülettel kezdtük a munkát, és bíztunk egy lineáris fejlődésben. Voltak olyan ellenfelek, akik életkorban, tömegben és tapasztalatban is előttünk jártak, de a bajnokság elején a Balatonfüred és a Veszprémi KKFT elleni döntetlen mellett egy győzelemmel és két vereséggel kezdtük, így a szeptemberben megszerzett két pont nem volt túl reménykeltő. Ezt követően elindultunk, pontokat szereztünk, és kirajzolódtak az erőviszonyok. Fejlődtünk játékban, viszont a három vagy akár négy év korkülönbség nem volt eltüntethető. Minőségileg kevés embert tudtunk mozgatni, de tavaszra sokkal stabilabb lett a játékunk, ennek örültem. Maximalista vagyok, ezért maradt bennem hiányérzet, támadásban például egyoldalasak voltunk, vagy elfogytunk, és a csapat érdemelt volna többet, látva azt, mennyi munkát fektetett bele ebbe a bajnokságba.

A csapatunk nagy része még serdülőbajnokságot játszhatna, ráadásul míg a riválisainknál egy korosztály együtt játszik 4-5 éve, addig nálunk nem volt meg ez az összeszokottság és ez a rutin. Voltak bravúros eredmények, a Komlót például – amelytől itthon vereséget szenvedtünk szeptemberben – idegenben le tudtuk győzni, emellett az őszi nagyarányú vereségeket a tavaszi szezonban már elkerültük. Tavaly több egygólos győzelmünk volt, idén ez megfordult és mi kaptunk ki egy-egy góllal.

Nehéz volt a csapatot összegyúrni, adtunk játékosokat az NB I-es keretnek, kisebb létszámban tudtunk dolgozni, heti két mérkőzést játszottak a fiúk, ezért rövidebb edzéseket kellett tartanunk, ez sem volt könnyű. Előzetesen körülbelül erre számítottunk a csapattól, egyes játékosoktól viszont többet vártunk, és amikor eldőlt, hogy várhatóan nem jutunk be a rájátszásba, többen kedvüket vesztették. Úgy érzem, nem volt karizmatikus irányítójátékunk, hiszen sérülések nehezítették a dolgunkat, Janowszky Soma mindössze egy-két meccsen léphetett pályára, Kun Dani hosszú kihagyás után tért vissza. Örömteli, hogy Zakor Zalán bemutatkozhatott az NB I-ben 17 évesen, Sikler Kristófot meghívták az ifjúsági válogatottba, ahogy Vida Rókus is visszakerült, Csanálosi Richárd pedig junior válogatott kerettag lett.

 

< vissza