14

Évértékelő – női NB II-es bajnokság

2024. június 27, csütörtök 13:23 | Utánpótlás

Az NB II-es női kézilabda-bajnokság E-jelű nyolcasában kezdte meg a küzdelmeket a NEKA U21-es csapata, mely végül a harmadik helyen zárt a nyolc társulatot számláló mezőnyben, így a folytatásban az összevont E-, F-csoport felsőházában mérte össze tudását a riválisokkal. A Zsadányi Sándor és Siti Beáta vezette egylet összességében öt győzelemmel, egy döntetlennel és nyolc vereséggel, a hatodik helyen zárta ezt a kiírást.

Zsadányi Sándor:

Talán az NB II volt a legnehezebb a bajnoki kavalkádban, ezért ebben a kiírásban a serdülőknek is biztosítottunk lehetőséget, főként amikor párhuzamosan ment mind a három pontvadászat, az NB I, az U19 és az U17 is. Úgy szoktuk összeállítani a keretet, hogy aki nem jutott szóhoz az adott héten valamelyik bajnokin, akkor ő is kapjon játéklehetőséget. Hozzáteszem, hogy az NB II is egy jó tere volt a fejlődésnek, hiszen a gyerekek felnőttmezőnyben is megtapasztalhatták a kézilabdát, s ez nagyon sokat jelentett számukra.

A terhelésre nagyon oda kellett figyelni, hiszen nem lett volna szerencsés, ha valaki pár napon belül három meccsen is pályára lép. Néha azonban a betegségek, sérülések miatt rákényszerültünk arra, hogy olyan fiatalt is nevezzünk, akit alapvetően nem szerettünk volna. De mindig is az lebegett a szemünk előtt az edzőkollégákkal, hogy megtaláljuk az optimális terhelést, hogy ez a bajnokság is a gyerekek fejlődését szolgálja.

Az együttesünk az utolsó fordulóban hangzatos győzelmet aratott. Az U19-es és U17-es final four előtt ez volt a serdülő- és az ificsapatunk utolsó tétmeccse, ezért az volt a célunk, hogy jó teljesítményt nyújtsunk és hozzuk el mind a két pontot, hogy jó szájízzel menjünk neki a négyes döntőt megelőző időszaknak. Ez sikerült, ugyanis legyőztük a forduló előtt még a második helyen álló TFSE együttesét, s végül a hatodik helyen zártunk.

Szilágyi Panna

Az idén végig vegyes csapattal játszottuk le a bajnokságot, a játéklehetőség volt az elsődleges szempont. Az idény során voltak könnyebb és nehezebb meccseink is, de mindig nálunk idősebbek ellen léptünk pályára, és sikerült helytállnunk. Sokunk tudott tapasztalatot gyűjteni ebben a pontvadászatban, és emellett megmérettük magunkat felnőttek ellen is. Úgy gondolom hasznos találkozókat játszottunk, és visszajelzést is kaptunk arról, hol tartunk, továbbá különböző felállásokat tudtunk gyakorolni.

< vissza