14

Évzáróval búcsúztattuk az idényt

2024. június 14, péntek 22:54 | Utánpótlás

Ahogy minden évben, idén is ünnepélyes évzáróval fejeztük be a 2023/2024-es kézilabda idényt. A köszöntők és értékelő beszédek után díjaztuk a legjobb játékosokat, Kriston Kírát és Kanyó Balázst, mint május legjobbjait, Szilágyi Pannát, Faragó Leát, Gulyás Szabolcsot és Zakor Zalánt mint az év akadémistáit, valamint elbúcsúztattuk az érettségiző diákokat. A két arany-, egy ezüst- és két bronzéremmel záruló bajnokságokban szereplő csapataink teljesítményét is kiemeltük.

Az év akadémistái: 

Kapusok: 

Szilágyi Panna – az év akadémistája (kapusok)

A 18 esztendős kapus alapembere volt a NEKA U21-es és U19-es együttesének is. Panna nagyon precíz és kiváló tanuló, ő volt mindkét együttes csapatkapitánya. A kézilabdapályán is használta fejét, s így tudott sokszor borsot törni az aktuális ellenfelek orra alá. A fizikális paramétereit az eszével kompenzálta, ráadásul mindig nagyon felkészült volt, hiszen alaposan áttanulmányozta a riválisok lövéseit. A mögöttünk hagyott szezon alapján csakis szuperlatívuszokban lehet róla beszélni, mert a pályán, s azon kívül is egy rendkívül értékes ember.

Gulyás Szabolcs: Nagyon jó versenyzőtípus, nem nyomja agyon a tét, mérkőzéseken tudja kihozni magából a legjobbat. Edzésmunkája példaértékű, szorgalmas, sokat számított a meccsrutinja, mivel visszavédett a serdülő bajnokságba, sok meccs van mögötte. Pályára lépett az ifjúsági, a serdülő és az NB II-es mérkőzéseken is. 

Mezőnyjátékosok: 

Faragó Lea: Ebben az idényben meghatározó tagja volt a NEKA legfelsőbb osztályban szereplő együttesének. Tehetségét, szorgalmát és tudását jól mutatja az is, hogy az utánpótlásból az NB I-be érkezve a csapat meghatározó játékosává tudott előlépni. Téthelyzetekben sem ijedt meg, vállalta a felelősséget, s jól meg is oldotta az éles szituációkat. Az idei teljesítménye alapján, figyelembe véve az élvonalbeli szereplést, illetve azt, hogy meghívták a junior kézilabda-válogatottba is, nem kérdés, hogy rászolgálta arra, hogy ő kapja az év akadémistája kitüntető címet.

Zakor Zalán: A férfi NB I-es idényben két 18 év alatti játékos mutatkozott be, az egyik kiváló beállósunk, Zakor Zalán volt. Fizikai adottságai, motiváltsága az erőssége, emellett szorgalma is dicsérhető. Labdakezelési technikája sokat fejlődött az utóbbi időben, védekezésben is rengeteget lépett előre, lábmunkája javult, emellett fejben is erősödött, nem véletlen, hogy sokkal kevesebb kiállítás fűződött a nevéhez. 

Galéria

A májusi teljesítmények alapján Kriston Kíra És Kanyó Balázs érdemelte ki a hónap akadémistája címet, így átvehették a sportszervásárlási utalványt. 

Edzői értékelések: 

Kriston Kíra: a 2007-es születésű kézilabdázó meghatározó játékosa az U19-es együttesnek, illetve az NB I-ben is sok szerepet kapott. Kriston Kíra amellett, hogy a NEKA U19-es társulatának húzóembere volt, hiszen 88 találattal kiérdemelte a házi gólkirálycímet, az NB I-ben is letette névjegyét, hiszen fiatal kora ellenére huszonnégy meccsen kapott szerepet Bakó Botond vezetőedzőtől. Kíra szorgalmával és kiemelkedően jó adottságaival nagyon szépen fejlődött ebben az idényben is. Teljesítményét az U19-es final fourral koronázott meg.

Kanyó Balázs: Ritka az olyan játékos aki ennyire elhivatott és céltudatos a pályán és a pályán kívül egyaránt. Ideérkezése óta kifogástalan az edzésmunkája, kitartása amit mi sem jellemez jobban hogy a sérülései ellenére sem tört meg a hozzáállása .Fiatalabb kora ellenére is vezérszerepet tudott betölteni ,támadásban és védekezésben is a csapat oszlopává vált egyhamar. Szintén örömteli, hogy tanulmányi eredménye egész évben kiváló volt, ami példaértékű. Ha továbbra is ez a mentalitás és edzésmunka jellemzi a jövőben kiváló játékosa lehet akadémiánknak.

Galéria

< vissza