06

Ezúttal is a NEKA-t választotta a Pick Szeged

2021. augusztus 13, péntek 10:03 | Nemzetközi edzőközpont

Edzőtábora utolsó napján is keményen dolgozott a Pick Szeged fiú serdülőcsapata a NEKA-n. Csütörtök délelőtt még konditermi gyakorlatokat végeztek, ezt azonban később a pakolás, majd a búcsú követte. A szegedieknél idén nyáron is nagyon népszerű volt a NEKA, júliusban ugyanis a serdülőkön kívül az U21-es csapatuk szintén itt edzőtáborozott.

Az augusztusban idelátogató játékosok balatonboglári emlékeiről, további terveiről és a Pick Szeged Kézilabda Akadémia működéséről Gál Vera, az ottani rehabilitációs részleg vezetője beszélt:„Az itteni edzőtáborunk nagyon jól sikerült. A fiúk motiváltak voltak az edzéseken, de a szabadidejüket szintén kihasználták, többször is megmártóztak a Balatonban. Ez a csapat 16-17 éves tagokból áll, akik zömében Szegedről érkeztek, de többen közülük az ország különböző tájairól kerültek be ide egy kiválasztóprogram segítségével.”

Gál Vera szerint ezt a korosztályt teljesen másképp kell kezelni, mint a felnőtteket:„Most indul a felkészülés időszaka, hiszen szeptemberben megkezdődnek a csoportmérkőzések. Alapvetően az a célunk, hogy a fiúk hosszú távon megmaradjanak a kézilabdában. Szeretnénk, ha egyre feljebb jutnának és minél többet tanulnának technikailag. Azonban azt is hozzá kell tennem, hogy ők teljesen mások, mint a felnőttcsapatok. Nagyon fiatalok, sokfelé koncentrálnak, viszont az akadémiai rendszer segítségével könnyű őket motiválni, inspirálni. Ebben a rendszerben sokkal hatékonyabban lehet dolgozni, mint a hagyományos utánpótlás-nevelés keretei között.”

< vissza