07

Fantasztikus szezont zárt a NEKA

2022. június 13, hétfő 22:48 | Utánpótlás

A Nemzeti Kézilabda Akadémia történetének legsikeresebb szezonját zárta. A 2021/2022-es idényben összesen hat bajnoki címet ünnepelhettünk, ezen felül egy ezüst és egy bronzérmet szereztek csapataink, a férfi NB I-ben újonc NEKA kiharcolta a bentmaradást, míg a női NB I/B-ben második helyen végző együttes feljutott az első osztályba. A hétfői évzárón játékosaink és a szakmai stáb tagjainak díjazása hosszú percekig tartott, de a vezetők a beszédükben kiemelték, hogy rengeteget dolgozott mindenki, és elismerésre méltó a fejlődés, függetlenül a végső helyezésektől. Az érettségizőket, az iskolák képviselőit és a hónap, illetve az év legjobb akadémistáját is köszöntöttük.

Két év után végre újra ünnepélyes évzárón búcsúztathattuk el a szezont és a tanévet, végre újra bajnoki címeket, érmeket és értékes helyezéseket ünnepelhettünk. A hétfői eseményen Mocsai Tamás, a NEKA ügyvezetője köszöntötte a sportolókat, illetve a munkatársakat, majd prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, sporttudományos és szakmai főigazgató szólt a fiatalokhoz és adott útravalót a végzősöknek.

Hajdu János női szakágvezető méltatta az elmúlt idény sikereit, illetve az abban közreműködő kollégák munkáját, kiemelte, hogy várakozáson felül szerepelt az ezüstérmet szerző, ezzel az élvonalba feljutó NB I/B-s csapat, bravúros a serdülő, a megyei és az U15-ös gyermekbajnokság aranyérme, a NEKA I. ifjúsági bronzérme, valamint a NEKA II. alapszakaszban elért 3. helye is, hiszen kevésen múlt a rájátszásbeli szereplés.

Sótonyi László férfi szakágvezető a minden idők legfiatalabb NB I-ben induló, és bentmaradó NEKA csapat nagyszerű első szezonjáról beszélt, emellett a serdülő, az ifjúsági II. osztályú, illetve a megyei bajnokságban elért bajnoki aranyérmek jelentőségét is megemlítette. Az ifjúsági bajnokságban elért 4. hely, valamint U16-os együttesünk 6. helye szintén elismerést érdemel.

Sikler Gyula kollégiumi intézményvezető a mindennapok vicces jeleneteit és valóságos párbeszédeit idézte fel, majd az idén érettségiző 24 diákunknak adtak át egy-egy ajándékcsomagot. A NEKA-val való együttműködést és a sok segítséget megköszönve, köszöntöttük az iskolák igazgatóit és osztályfőnökeit.

A májusban nyújtott legjobb teljesítményéért Zaj Klára és Krakovszki Bence érdemelte ki a Hóna akadémistája címet, az idén először odaítélt Év akadémistája elismerés pedig Csíkos Lucának és Papp Tamásnak járt.

Az ünnepélyes évzáró után rövid nyári szünet következik válogatott világversenyekkel, majd július végén újult erővel vág neki mindenki a következő szezonnak.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

< vissza