27

Fejlődés és tudás

2021. szeptember 14, kedd 12:45 | Tudományos háttér

Már csak két nap, és megkezdődik Balatonbogláron is a 4. Sport és Innováció Nemzetközi Konferencia. Az eseményt – amely a sport tekintetében egyedülálló lehetőséget kínál a fejlődésre, a tudástranszferre és a tapasztalatcserére – óriási érdeklődés övezi, eddig már több százan regisztráltak rá.

A konferencia rendkívül sokszínű programokkal és rengeteg neves személyiséggel várja látogatóit. Szeptember 16-án, csütörtökön 11:15-től egy szakértői pódiumbeszélgetésre kerül sor, amelynek címe: Olimpia közelről és távolról. A téma kapcsán Märcz Tamás, a férfi vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület elnöke, Imre Géza, a Budapesti Honvéd Sportegyesület sportigazgatója, Cseh László olimpiai ezüst- és bronzérmes úszó, Lőrincz Tamás olimpiai bajnok birkózó, Lőrincz Viktor olimpiai ezüstérmes birkózó, valamint Siklósi Gergely olimpia ezüstérmes párbajtőrvívó osztja meg gondolatait a közönséggel.

A beszélgetés után 12:15-től 13:00-ig díszebéddel várunk mindenkit, majd 18:00-tól újabb pódiumbeszélgetésen vehetnek részt a látogatók, amelyen prof. dr. h. c. Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetemért Alapítvány kuratóriumi elnöke, Kemény Dénes, a férfi vízilabda-válogatott volt szövetségi kapitánya, prof. dr. Sós Csaba, a magyar úszóválogatott szövetségi kapitánya, illetve Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke vesz részt, akik az Olimpia eredményesség és világ sportja a Covid árnyékában témában folytatnak eszmecserét. Az izgalmas programok után pedig 19:00-től a Cocktail on the lake elnevezésű fogadásra invitálunk minden vendéget.

Az egész ország által ismert személyekben a kerekasztal-beszélgetéseken sem lesz hiány, hiszen találkozhatunk többek között Gyurta Dániellel és Csiszár Jenővel, valamint a Testnevelési Egyetem kiemelkedő szakembereivel is.

A kerekasztal-beszélgetések résztvevőinek és moderátorainak listája:

Mihók Ildikó

Gál Andrea

Heal Edina

Farkas Margit

Prof. dr. Géczi Gábor

Gyetvai Árpád

Sós Imre

Kovács Norbert

Sárfalvi Péter

Dr. Stokker Miklós

Leonz Eder

Parente, Fernando

Juhász Péter

Lacza Gyöngyvér

Török Olivér

András Krisztina

Lukács Anikó

dr. Sáfár Sándor

Liszkai Dezső

Bacsa Péter

Mocsai Tamás

Iglói Nagy István

Suha György

Gyurta Dániel

Csiszár Jenő

Pop Marcel

Murányi Gergely

Mladenovics Anna

Dr. Marczinka Zoltán

Telegdi Attila

Ökrös Csaba

Dr. Rácz Levente

Sávolt Attila

Dr. habil Kádár Judit

Sterbenz Tamás

 

A kerekasztal-beszélgetések témáinak listája:

  • Női sportolók életpályamodellje / Career model of female athletes
  • Beruházások és fenntarthatóság a sport és oktatás keresztmetszetében / Investment and sustainability at the crossroads of sport and education
  • Healthy Campus
  • Az akadémiai modell / The Sport Academy Model
  • Sportdiplomácia ma: új lehetőségek, megközelítések és képzések / Sports diplomacy today: new opportunities, approaches and training
  • Innovatív edzésmódszertan / Innovative training methodology
  • Záró beszélgetés, ajánlások megfogalmazása / Closing remarks, formulation of recommendations
< vissza