24

Fiatal erőnléti edző csatlakozott a stábhoz

2020. június 03, szerda 13:05 | Tudományos háttér

Új munkatárs, a 25 esztendős Sebestyén Örs csatlakozott a Nemzeti Kézilabda Akadémia sporttudományos és egészségügyi csoportjának szakmai stábjához. A fiatal humánkineziológus a Testnevelési Egyetem alap- és mesterképzésének elvégzése után jelenleg biomechanikai területen végzi a doktori képzést. Az új munkatárs már elkezdte a munkát a NEKA-n, és a tervek szerint a fiatalabb korosztály erőnléti edzőjeként dolgozik a jövőben.

Sebestyén Örs egy korábbi TE-szervezésű látogatás során már betekintést nyerhetett a NEKA-n folyó munkába, és a munkatársaktól is számos információt kapott az itteni feltételekről.

„Játékosként és edzőként eddig a labdarúgásban dolgoztam, de örülök az új lehetőségnek és várom a kihívásokat. Az akadémia infrastrukturális háttere egyedülálló, ráadásul itt minden és mindenki a játékosok fejlődését és tanulását szolgálja. Azt látom, hogy irigylésre méltó helyzetben vannak a NEKA erőnléti edzői, hiszen elismerik a munkájukat, és megkapják azt az időt, amit a gyerekek teljesítményének javítására fordíthatnak. Humánkineziológusként nagyon közel állnak hozzám a sportdiagnosztikai mérések, úgy gondolom, a mai modern élsportban fontos a teljesítményt objektív adatok segítségével elemezni. Ma már sok mindent lehet mérni, a kapott eredményeket fel kell használni, az edzők felé visszacsatolni és úgy kell fejleszteni, hogy az a pályán megmutatkozzon” - nyilatkozta Sebestyén Örs, aki a héten már a konditeremben ismerkedett a játékosokkal és a körülményekkel.

 

< vissza