07

Fiatal gyógytornász a NEKA-n

2020. július 01, szerda 17:27 | Rehabilitáció

Új gyógytornász kezdi el a munkát júliusban a Nemzeti Kézilabda Akadémián. A 23 esztendős Szi-Péter Zsolt Zalaegerszegen végzett gyógytornászként a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán, majd ezt követően Hévízen a Szent András Reumakórházban, illetve a város kézilabdázói és az utánpótláskorú labdarúgói mellett is dolgozott.

A fiatal szakember nagy várakozással tekint a NEKA-n rá váró munkára, és miután ő maga is akadémista volt, jól ismeri a bentlakásos sportolói képzés jellemzőit.

„A sport mindig is fontos szerepet töltött be az életemben, hiszen tizenkét éve futballozom, a ZTE akadémiáján nevelkedtem, így van tapasztalatom e téren. Csapatsportot űztem, nekünk is volt erőnléti edzőnk, gyógytornászunk, és tudom, hogy az utánpótláskorú fiatalnak minden meccsen, minden edzésen maximumot kell nyújtania. Ehhez ugyanakkor tökéletes egészségügyi állapot szükséges, és fontos az is, hogy megfelelően fel legyen készítve egy fiatal játékos. Pontosan tudom, mennyire kell figyelni egy sérülés megelőzésére, amihez jól működő teammunkára van szükség – szakemberek és a sportoló együttműködésére – és ebbe a csapatba a gyógytornász is beletartozik. Komolyan veszem a munkám, de azt gondolom, empatikus vagyok, átérzem az akadémisták helyzetét, ráadásul háromszor műtötték a térdemet, így a rehabilitációs folyamat nehézségeit is jól ismerem” – mesélt magáról Szi-Péter Zsolt gyógytornász.

 

< vissza