31

Francia régió-válogatott a NEKA-n

2022. január 05, szerda 11:35 | Nemzetközi edzőközpont

A Nemzeti Kézilabda Akadémiát nemcsak hazai klubok, illetve válogatottak, hanem külföldi csapatok is szívesen választják edzőtáboruk helyszínéül. A franciákkal kiváló munkakapcsolat alakult ki az elmúlt években, ennek keretében ezen a héten a Közép-Loire-völgyi régió leányválogatottja vendégeskedik Balatonbogláron. Jonathan Mouton, a francia ifjúsági válogatott kapitányaként már járt korábban az akadémián, az akkori tapasztalatok alapján szívesen tért vissza a tökéletes körülményeket biztosító NEKA-ra.

Galéria

Kiváló tapasztalatcsere és jó lehetőség más játékrendszer, más kultúra megismerésére, ha egy külföldi kézilabdacsapat készül a NEKA-n. A héten Balatonbogláron készülő francia régiós válogatott vezetője, Jonathan Mouton többek között ezt emelte ki az edzőtábor helyszínének kiválasztásakor felmerült érvek között.

– Korábban már jártam itt a francai ifjúsági nemzeti csapattal, így megismerhettem az itteni kiváló infrastruktúrát, az adottságokat, az edzéslehetőségeket és a képzés minőségét. Örömmel jöttünk megint, és ezúttal is tökéletes körülmények között dolgozhatunk, a szervezés, a munkatársak segítő hozzáállása minden igényt kielégít. Franciaországban 14 régió működik, ez a keret a Közép-Loire-völgyi régió válogatottja, a 15-18 éves lányok együtt edzenek hétközben, majd hétvégén visszatérnek a klubjaikba, és a mérkőzéseket ott játsszák. Több közös edzés és mérkőzés szerepel a heti programban, a NEKA fiataljaival rendkívül hasznos tapasztalatokat szerezhetünk – mondta el Jonathan Mouton sporttechnikai vezető.

A francia vendégeknek Mocsai Tamás ügyvezető tartott előadást a Nemzeti Kézilabda Akadémia működéséről, felépítéséről.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza