27

Gyömrői felmérések

2019. október 15, kedd 19:48 | Felmérések

Az évek óta kiválóan működő partneri kapcsolat keretében Balatonbogláron jártak a Gyömrői Kézilabda Akadémia fiatal játékosai, akik a NEKA szakembereinek segítségével sportdiagnosztikai felméréseken vettek részt.

Ahogy Valenta Eszter, a Gyömrői KA szakedzője elmondta, a gyerekek izgatottan várták az utazást, ők pedig a felmérések eredményeit figyelik érdeklődve, hiszen sok információt kapnak így a növendékekről. 

„Nagyon örülünk annak, hogy évek óta jó kapcsolatban vagyunk a Nemzeti Kézilabda Akadémiával. Az itt dolgozó edzőktől a mindennapjainkban is rengeteg segítséget kapunk férfi és női vonalon egyaránt, ezt a szakmai munkánkba, az edzéstervünkbe vagy a felkészülésünkbe beépítjük. Gyömrőn dolgozó gyógytornászunk, illetve mi, edzők is nagy hangsúlyt fektetünk a prevencióra, a megelőzésre, így a tesztek eredményeit is fel tudjuk használni a gyerekek fejlesztése, képzése során, ez a mai modern kézilabdasportban egyre fontosabb.”

A gyömrői akadémián egyre több tehetséges kézilabdázó bontogatja szárnyait, akik idővel akár a Nemzeti Kézilabda Akadémián is bizonyíthatnak.

„Akadémistáink között a legidősebb játékosok serdülőkorúak, így most érkeztünk el arra a szintre, hogy a NEKA-ra való bekerülés aktuális lehet. Az októberi kiválasztónapra már érkezik tőlünk egy balkezes kislány és egy jobbkezes fiú, akik remélhetőleg sikeresen veszik majd az akadályokat” – tájékoztatott minket Valenta Eszter.

A boglári felméréseket tizenkét fiú és kilenc lány növendék teljesítette, akik jellemzően 2005–2006-os születésűek, és rendkívül fegyelmezetten, motiváltan végezték a sokszor nem könnyű feladatokat.

< vissza