07

Gyorskorcsolyázók a NEKA-n

2021. április 22, csütörtök 15:38 | Nemzetközi edzőközpont

Gyorskorcsolyázók edzőtáboroznak Balatonbogláron ezen a héten. Miután a versenyidőszak március végén fejeződött be, kis pihenő után a csapat számára tulajdonképpen már el is kezdődött a felkészülés a következő szezonra. Egy hétig Budapesten edzett, majd hétfőtől a NEKA létesítményeibe költözött 19 rövidpályás junior versenyző és 7 nagypályás sportoló.

Több helyszínen végezhetik az edzéseket a rövidpályás és a nagypályás gyorskorcsolyázók, és ahogy Szabó Krisztián, utánpótlás short track-válogatott vezetőedzője fogalmazott: ideális körülmények között zajlik az edzőtábor.

„Elkezdtük az alapozó munkát, az erőfejlesztő edzések és az úgynevezett imitációs gyakorlatok mellett a nagypályások jellemzően többet bicikliznek, a short trackes versenyzők programjában pedig több futás szerepel. Az olimpiai ezüstérmes gyorskorcsolyázó, Krueger John-Henry másfél éve itt végezte rehabilitációját a NEKA-n, tehát az akadémia és a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség közötti kapcsolat nem új keletű, ennek keretében választottuk ezt a helyszínt. Itt ideális körülmények között dolgozhatunk, megtaláltuk minden létesítményben azt, amire szükségünk van, és bármilyen kérésünk adódik, az itteni munkatársak igyekeznek megoldani azt. Jól érezzük magunkat, a környezet nyugodt, a kézilabdázók is közvetlenek, valamennyi akadémista köszönt, amikor találkoztunk, ez meglepetés volt számunkra.”

A nagypályás gyorskorcsolyázóink sorsa és felkészülése szívügye a sportág olimpiai, világ- és Európa-bajnokának, Hunyady Emesének, aki nagyon örült annak a hírnek, hogy hat válogatott-kerettag lehetőséget kapott a boglári felkészülésre.

„Nekik különösen nehéz volt az elmúlt idény, hiszen a Városligetben nem nyitották ki a pályát, ezért gyakorlatilag nem sokat tudtak jégen lenni, versenyük is alig volt. Februárban Inzellben találkoztam velük, ahol rövid idő alatt is gyors fejlődésen mentek keresztül, így szívből szurkolok nekik, hogy profitáljanak ebből a lehetőségből. Sajnálom, hogy csak egy kicsivel később érkezem Magyarországra, így most nem tudom meglátogatni őket a Balatonnál, pedig sok jót hallottam azokról a körülményekről, amelyek a NEKA-n fogadják a vendégeket. Szívesen megnéztem volna személyesen is” – mondta a férjével és fiával Svájcban élő Hunyady Emese.

fotók: NEKA/Tompos Gábor

Galéria

< vissza